Maximaal 300 euro per straat of wijk

Nieuwe subsidieregeling voor planten van bomen in Zwartewaterland

Nieuwe subsidieregeling voor planten van bomen

Nieuwe subsidieregeling voor planten van bomen© VanBeek

Voor inwoners uit Zwartewaterland is het nu nog aantrekkelijker om kleinschalig bomen of een bosplantsoen te planten. Zij kunnen hiervoor samen met een straat of wijk een subsidie aanvragen bij de provincie Overijssel. De subsidie is beschikbaar tot uiterlijk 31 maart 2023 of totdat het budget op is.

De nieuwe regeling maakt deel uit van het plan ‘Iedereen een boom’, waarbij de provincie Overijssel 1,1 miljoen extra bomen wil aanplanten. Bomen helpen om klimaatverandering tegen te gaan. Ze zorgen voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Bomen zorgen ook voor betere omstandigheden voor plantensoorten, dieren en insecten.

Maximaal € 300 per straat of wijk
De provincie geeft een subsidie voor de aanplant van bomen of een bosplantsoen, inclusief de bijbehorende palen en banden voor ondersteuning van de bomen en grondverbeteraar. De subsidie is 100 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van € 300 euro per straat, wijk, buurtschap of dorp.

Inwoners die een gecombineerde aanvraag indienen, moeten minimaal 3 verschillende boomsoorten aanplanten. Dit moeten zij doen tussen 1 oktober 2022 en 1 maart 2023. Hierna zorgen zij met hun straat of buurt zelf voor het beheer en onderhoud.

Meer informatie over de subsidieregeling, de voorwaarden en het aanmeldformulier staat op: www.overijssel.nl/loket/subsidie/vitaal-platteland/iedereen-boom-kleinschalige-boomaanplant

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 29.07.22 | 13.56 UUR


advertentie