Euifeest 2022: Orgelconcert in Ichthuskerk

Organist Gerwin Van der Plaats houdt traditie in stand

Op zaterdag 27 augustus 2022 komt traditiegetrouw Gerwin Van der Plaats 't Euifeest opluisteren met een orgelconcert in de Ichthuskerk te Hasselt. Aanvang 16.00 uur.

Naast zijn orgelconcerten geeft Van der Plaats uitvoeringen met verschillende koren als dirigent of als begeleider. Ook buitenlandse concertreizen staan op zijn curriculum.

Het programma voor op het orgel is gearrangeerde orkestwerken van bekende componisten naast populair klassieke orgelwerken. Meestal opent en sluit hij af met een variatie of improvisatie over een bekende melodie. Daartussen komen componisten van bekende en minder bekende signatuur aan bod. Het wordt een toegankelijk programma voor een breed publiek.

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Het concert is in samenspraak met de orgelcommissie en Oranjevereniging Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 18.08.22 | 11.00 UUR


advertentie