Nieuw initiatief van Gebiedsco÷peratie IJsseldelta

'Gratis planten voor de aanleg van geveltuintjes en boomperkjes'

'Tegels er uit, planten er in' is het motto van de actie 'Stoepgroen, samen doen!' van de Groene Loper IJsseldelta. In september deelt de Groene Loper IJsseldelta gratis plantenpakketten uit aan buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties die hun straat of buurt willen vergroenen.

Het aanleggen van een zogeheten geveltuintje of het beplanten van een boomspiegel kent vele voordelen. Ze zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. Natuurlijk ziet het er met mooie planten ook nog eens leuker uit!

Wie mee wil doen om samen de buurt te vergroenen, kan zich tot 1 september 2022 aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de Gebiedsco÷peratie IJsseldelta: www.gcijsseldelta.nl

'Tijdens burendag op 24 september kan dan de geveltuin of het boomperkje in de buurt, samen worden aangelegd', aldus Gebiedsco÷peratie IJsseldelta.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 19.08.22 | 11.38 UUR


advertentie