Jong en oud is welkom!

Stoomgemaal Mastenbroek opent deuren tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september 2022 opent het Oude Stoomgemaal Mastenbroek haar deuren tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag. Jong en oud is welkom aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. Ondanks de grootschalige wegwerkzaamheden aan de N760 (Provinciale weg tussen IJsselmuiden en Genemuiden, red.) is het Stoomgemaal bereikbaar.

De vrijwilligers geven tijdens Open Monumentendag uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek. Naast Rijksmonument d'Olde Mesiene bevindt zich het bezoekerscentrum en Gemaal Veneriete. Ook deze locatie is, van 10.00 tot 16.00 uur, vrij toegankelijk.

Vrijwilliger worden?
Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collegas zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunt u ook daarover met uw vragen terecht.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.09.22 | 08.10 UUR


advertentie