Donaties zijn welkom!

Genemuiden met frietkraam op weg naar Oekra´ne

Genemuiden met frietkraam op weg naar Oekra´ne

Genemuiden met frietkraam op weg naar Oekra´ne© Helmich Lubberts

Tientallen vrijwilligers waren eerder dit voorjaar met een frietkraam aanwezig, nabij het Expocentrum in Warschau en/of op de grens van Oekra´ne. De duizenden vluchtelingen werden voorzien van een warme hap. Volgende week, op maandag 14 november 2022, staat er opnieuw een groep klaar om de vluchtelingen te voorzien van een warme hap. Echter, de situatie ligt nu geheel anders.

De vorige keren waren de vrijwilligers aanwezig in het veilige Polen. Nu passeert de groep de grens en gaan de vrijwilligers Oekra´ne binnen waar het op dit moment code rood is. Zij gaan zich vestigen in de stad Poltava (280.000 inwoners) in het Oosten van het land. Op deze plek, bij een kerk, komen op dit moment bijna dagelijks vluchtelingen aan. Zij worden daar (en op andere plaatsen, red.) opgevangen en voorzien van de eerste behoeften. De groep uit Genemuiden hoopt een aanvulling te zijn.

Door middel van sponsoring en donaties en de inzet van vrijwilligers wordt dit mogelijk gemaakt. Doneren kan nog steeds: www.doneerdoel.nl/actie/4323/genemuider-frietkraam-opnieuw-naar-oekraine

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 07.11.22 | 13.14 UUR


advertentie