Eerste exemplaren voor kerkorganisten

Lesboek Genemuider bovenstem binnenkort verkrijgbaar

Psalmen met bovenstem, de jeugd in Genemuiden groeit er van jongs af aan mee op. Het klinkt in de kerk, maar ook op de jeugdverenigingen, school en zondagsschool en in huiselijke kring. Van organisten wordt verwacht dat die dat op harmonieuze wijze begeleiden. Maar dat lukt niet iedereen even goed. Eigenlijk is er behoefte aan een orgelboek dat voor een gemiddelde organist goed te spelen is en waarbij de Genemuider bovenstem voor honderd procent goed past. Op initiatief van Orgelcomité Genemuiden en de Stichting Stadswacht Genemuiden is zo'n boek er nu. De presentatie is zaterdag 19 november 2022.

De harmonisatie is in opdracht van Stichting Orgelcomité Genemuiden uitgewerkt door muziek docent en dirigent Cor Ploeg in twee toonsoorten. Geschikt voor het begeleiden van gemeentezang, als ook zang en muziek in huiselijke kring.

Na de presentatie worden de eerste exemplaren overhandigd aan genodigden en plaatselijke kerkorganisten. Het boek (25,00 euro) omvat 150 pagina’s en is verkrijgbaar bij Stichting Orgelcomité Genemuiden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.11.22 | 13.15 UUR


advertentie