Aflevering 12

A-social media

'Heeee Dicky, mag ik wat vragen? Wat is de WiFi-code ook weer hier, kan ik mooi op internet.' Tuurlijk mag dat. Ik geef de ingewikkelde code en de broers zijn gelijk stil en zitten met hun neus in de telefoon, hahaha. Social media is natuurlijk hartstikke handig als je een bedrijf hebt. Het biedt je mogelijkheden te adverteren, jezelf te promoten, nieuwe acties, weetjes noem maar op, je bent met iedereen in contact online. Maar het echte contact met de medemens is een beetje offline.

Ik merk het in de salon ook. Hup, wifi-code en surfen maar. Als de mensen eerder bij de kapper, doktor, of tandarts zaten te wachten, werd er met elkaar gesproken. Dat is pas sociaal, maar nu zitten veel mensen verzonken in het web dat social media heet. Met verjaardagen ook. Natuurlijk zijn er die lekker met elkaar praten, maar de jeugd... Huppa, die telefoon bij de hand en maar mindcraft spelen, die zijn er al aan verslaafd.

Ik doe er zelf ook aan mee hoor. Ik zit soms onder het eten op Facebook. Stom stom, en dan word ik door mijn zoon op de vingers getikt. Zakelijk gezien is het een uitkomst. De Heuckerothschat was een echte hit, gaan we binnenkort maar weer doen denk ik.

Als je niet met de tijd mee gaat, loop je achter en sla je de plank mis. Ik denk nog wel eens terug aan vrouwtje theelepel, the A-Team en de snorkels. Toen was er nog geen social media en als dat afgelopen was, speelde je met je transformers, lego of heerlijk buiten. Dan werd je binnengeroepen om lekker met elkaar aan tafel te eten.

Het wil niet zeggen dat dat nu niet meer gebeurt, maar social media en internet hebben veel veranderd. Positief, maar in sommige gevallen ook negatief. Ik zou zeggen, praat meer met elkaar of bel even, in plaats van een whats app.

Nou, ik ga even heerlijk met mijn telefoon naar The A-Team kijken via de wifi in de kapsalon. Lekker A-social media doen en ik zal dat even via Facebook delen. Hoop dat jullie deze column liken!

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 23.08.19