Aflevering 335

Vreemde snuiters, deel 2

Vorige keer in mijn column heb ik wat geschreven over verschillen tussen Nederland en Amerika. Deze keer het vervolg van mijn vreemde snuiters. Als reactie op een opmerking onder mijn column: ikzelf vond de training heel goed. Ook in Nederland is er een keer een steekpartij geweest in een Bibliotheek en de training die ik heb gehad zou geschikt zijn voor ook Nederlandse Bibliotheekmedewerkers. Trouwens, alle vrouwen zouden zo’n training moeten doen. Je leert namelijk hoe je jezelf kunt bevrijden als je wordt vast gegrepen bijvoorbeeld, of het nou door een boze werknemer is of door een griezel in het bos. Of het hier nou echt beter geregeld is? Ja in Nederland gebeuren ook vreselijk dingen, maar ik ben nog altijd blij dat je in Nederland niet zomaar een wapen kunt aanschaffen. Wat zeg ik: als je ziet welke wapens iedere gek hier in Amerika kan kopen (en vaak ook gebruiken, zie de vele massa schietpartijen in dit land), dan zou ik in Nederland gewoon super blij zijn. Onlangs ontdekte Frank dat je hier via marktplaats een sniper gun kunt kopen, gewoon een militair wapen dat ook daarvoor is ontwikkeld. Maar goed, dit zal altijd wel de eeuwige discussie blijven. Vreemde snuiters zijn overal!

Over vreemde snuiters gesproken. De buurman van Linda is een bijzondere man. Buren hadden gezien dat er een enorm gat gegraven werd naast zijn huis. En een paar dagen later werd dit gat gevuld met allemaal puin. Niemand durfde het echt te vragen, maar Linda stapte op de buurman af en vroeg wat er aan de hand was. Okay… FLUISTERTOON …. Ik zal het je zeggen, maar het is een enorm groot geheim, een wereld geheim! Niemand, werkelijk niemand mag het weten! Maar Garden Valley en een plaatsje in Irak zijn de enige twee plaatsen ter wereld waar heel speciale dinosaurus botten gevonden kunnen worden. En de enige plek in Garden Valley is in zijn tuin. En nu komt het: niet alleen liggen daar dinosaurus botten…. Maar ook de vleugels van engelen. Echte! Maar niemand mag dat weten hoor, want dat verstoort de wereldorde en dus moet alles weer begraven worden.

Iedereen in Garden Valley weet het nu natuurlijk, en wij voelen ons enorm trots dat er zo’n archeologische schat bij ons begraven ligt.

Mijn collega Lois had ook al zo’n bijzondere ontmoeting. Zo kreeg zij een vrouw die vroeg of de Bibliotheek ook het boek “Gnomes” had. Lois wist zeker dat we het boek in onze collectie hadden en nam mevrouw mee naar de afdeling fictie. Nee, nee, wist de dame. Dit boek was geen fictieboek, maar zeer zeker een non-fictie boek. Lois besloot om toch maar even bij de fictie te zoeken en pakte daar het boek “Gnomes” van de plank. Deze? Vroeg ze de dame. En ja, het was het juiste boek. Maar echt, het boek hoorde bij de non-fictie boeken te staan. Alles wat in dit boek stond was namelijk echt gebeurd. Om welk boek het ging? “Kabouters” van onze Nederlandse kunstenaar Rien Poortvliet. Lois heeft later nog eens een wandeling in de bergen gedaan met de zoon van deze dame (ze wist niet dat ze familie waren). En daar wees deze stoere bouwvakker heel serieus aan waar de kabouterpaadjes liepen en waar de kabouterhuisjes stonden.

Met al die vreemde snuiters, wordt deze column ongetwijfeld weer vervolgd! En trouwe lezers, bedankt voor het volgen van mijn avonturen hier in Idaho!

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 09.11.19