Aflevering 16

Pijn in de kop

Ach ja, iedereen schaamt zich wel ergens voor. De ene is te dik, de andere te dun, te lang, te kort, dikke pens, blubberbenen of je neus staat scheef voor je gezicht, zeg het maar. Alleen wil ik het daar niet over hebben.

Als kapper kom je met veel mensen in aanraking en je merkt al snel als iemand zich niet helemaal zeker voelt. Kapsel wordt besproken, eventueel een kleur, maar dan komt de aap vanzelf en wordt verteld ‘wil je alleen hier wel even op letten!’

Men heeft bijvoorbeeld een groot litteken op het hoofd. Je kunt daar altijd rekening mee houden, maar af en toe zit het op een plek dat dat gewoon lastig is. Moet het haar dan lang blijven? Of moet je het gewoon accepteren en denken 'wat kan mij het schelen, het hoort bij mij!' Ik zeg dat laatste.

Heb jongens in de stoel gehad met grote littekens, overgehouden van bijvoorbeeld auto-ongelukken. Laat maar lang hoor zeggen ze dan, anders moet ik iedereen uitleggen wat er is gebeurd. Ik zeg doe kort, schaam je er niet voor, dan heb je daar geen pijn in de kop meer van.
Zo heb ik dat ook gedaan. Ik heb een gigantische streep op mijn achterhoofd en draag het nu ook kort omdat ik deze column wou schrijven. Ik voel het ook als ik ergens in een rij sta dat mensen daar naar kijken, maar dat moet ik accepteren, het hoort bij mij. En zo dik heb ik het ook niet meer, dus wat er af kwam kon ik bij wijze van zo met een kruimeldief opzuigen!

Dus ik doe een oproep aan alle kerels en dames die dit herkennen. Klaar om het te laten zien! Plan ik een dag of avond in en ga ik aan het knippen scheren en laten we iedereen zien wat voor mooie littekens wij hebben. Vraag ik gelijk of de krant er ook bij komt!
Hahahah….

Want ik wil er geen pijn in de kop meer van hebben!

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.01.20