advertentie

Defilé het hoogtepunt voor wandelaars én voor het publiek

Ruim 500 wandelaars sluiten wandelvierdaagse af met defilé

Ruim 500 wandelaars sluiten wandelvierdaagse af met defilé

Ruim 500 wandelaars sluiten wandelvierdaagse af met defilé© Henk Kuik

De wandelvierdaagse in Zwartsluis werd donderdag 16 mei 2024, na vier succesvolle avonden, afgesloten met het defilé. Met 530 wandelaars, waaronder een aantal bewoners van De Schans, was het wandelfestijn een doorslaand succes. De wandelroutes varieërde van 5 tot 10 kilometer onder meer langs het water, de natuur en de diverse wijken van het dorp.

LEES MEER... | DONDERDAG, 16.05.24
advertentie

Zaterdag 25 mei 2024, van 10.00 tot 16.00 uur

Sluuspoort doet mee aan de IJsseldeltadag 2024

Sluuspoort is zaterdag 25 mei 2024 één van de deelnemers aan de jaarlijkse IJsseldeltadag. Inwoners van de IJsseldelta, belangstellenden en toeristen kunnen kennis maken met wat de IJsseldelta te bieden heeft. Er is een omvangrijk programma samengesteld met activiteiten in de gehele IJsseldelta.

LEES MEER... | DONDERDAG, 16.05.24
advertentie

Elke woensdag t/m zondag en op vakantie- en feestdagen geopend

VerhalenArk (Noah's Ark) tot eind september in Hasselt

De verhalenArk (Noah's Ark), sinds maart 2024 in Hasselt, blijft tot eind september aangemeerd in de Hanzestad. Dat heeft het museumschip bekendgemaakt. Duizenden bezoekers mocht het museumschip al verwelkomen: de openingsdagen zijn daarop aangepast. "Het museum is nu elke woensdag t/m zondag en op vakantie- en feestdagen geopend. Voor scholen, bedrijven en groepen biedt deze verlenging meer kansen om de Ark te bezoeken en zelfs het museum na sluitingstijd voor bedrijven of kerken te boeken. De Ark trekt onder meer toeristen uit Duitsland en België. We hopen dat Hasselt zelf ook hiervan profiteert", aldus Aad Peters, eigenaar van het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa, De Ark van Noach - Arkmuseum.

LEES MEER... | DONDERDAG, 16.05.24
advertentie

Ruimte voor 12 passagiers, per tocht

Boottocht voor mantelzorgers met de Jonathan

In juni wordt er een speciale boottocht georganiseerd over het Zwarte Water. Een mooie vaartocht, exclusief voor mantelzorgers om te genieten van een ontspannen dag op het water, inclusief een lunch, voor slechts 5,00 euro per persoon. Als mantelzorger kunt u zich aanmelden voor één van de 4 afvaarten op 17, 18, 19 of 20 juni 2024. Afvaart is vanaf de Grintwal te Hasselt, en aanmelden kan tot woensdag 12 juni.

LEES MEER... | DONDERDAG, 16.05.24
advertentie

Lovende woorden voor lokaal SNSZ-bestuur

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis: ongekend hoogtepunt tijdens Hemelvaartsweekend

 Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis:  ongekend hoogtepunt tijdens Hemelvaartsweekend

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis: ongekend hoogtepunt tijdens Hemelvaartsweekend© SNSZ

De organisatie van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis (SNSZ) kan tevreden terugkijken op de editie van 2024. Het lokale stichtingsbestuur, alsmede de bestuursleden van Vereniging De MotorSleepboot en tal van bevlogen vrijwilligers wiste het nautische evenement in Zwartsluis naar een ongekend hoogtepunt op te stuwen, met tal van activiteiten, zowel op het water als op de wal.

LEES MEER... | DINSDAG, 14.05.24
advertentie

Van maandag 13 mei t/m donderdag 16 mei 2024

Wandelvierdaagse Zwartsluis start maandag 13 mei 2024

Deelnemers aan de (avond) wandelvierdaagse in Zwartsluis kunnen vanaf maandag 13 mei t/m donderdag 16 mei 2024 weer volop genieten van diverse routes in en rondom het dorp. Met afstanden die variëren van 5 tot 10 kilometer, is er voor iedereen wel een passende uitdaging te vinden. Het is een mooie gelegenheid voor jong en oud om samen te bewegen.

LEES MEER... | MAANDAG, 13.05.24

Unieke kans om voorstelling van Theater van de Droom mee te maken

Theater van de Droom naar Sluuspoort in Zwartsluis

Ze zijn bekend in binnen- en buitenland en staan bekend om hun speciale, unieke manier van poppentheater. Theater van de Droom komt vrijdag 24 mei naar Sluuspoort in Zwartsluis. Dit theater is een initiatief van Jeroen en Laura Boerwinkel en staat in binnen- en buitenland bekend om de unieke manier waarop zij poppen-, masker- en figurentheater op het toneel brengen. De voorstelling in Sluuspoort maakt deel uit van een programma dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen en om 19.30 uur begint. Sluuspoort is open vanaf 19.00 uur. De entreeprijs is 8 euro, kinderen tot 13 jaar betalen 6 euro. Bij deze entreeprijs is een drankje inbegrepen.

LEES MEER... | MAANDAG, 13.05.24

Dorp toont drie dagen uniek (historisch) decor

Laatste dag voor Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Laatste dag voor Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Laatste dag voor Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis© DKN | RDV

Zwartsluis maakt zich op voor de laatste dag van de Nationale Sleepbootdagen. Het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water en het Meppelerdiep staat zaterdag 11 mei 2024 garant voor een volle dag vertier op en rondom het water. Bij deze editie liggen er meer dan 200 sleepboten en opduwers aan de kades. 

LEES MEER... | VRIJDAG, 10.05.24

Met rouwcoach Willemien Holsappel

Bibliotheek Zwartsluis verzorgt speciale avond over babyverlies

Op woensdag 22 mei 2024 verzorgt de Bibliotheek Zwartsluis van 19.30 tot 21.30 uur een speciale avond over babyverlies. Rouwcoach Willemien Holsappel neemt (groot)ouders die te maken hebben met babyverlies mee in de impact die het missen van een kindje heeft.

LEES MEER... | VRIJDAG, 10.05.24

Vrijdag 10 mei 2024: Nacht van Zwartsluis

Zwartsluis geniet volop van Nationale Sleepbootdagen

Zwartsluis geniet volop van Nationale Sleepbootdagen

Zwartsluis geniet volop van Nationale Sleepbootdagen© DKN | RDV

Sinds 1994 zijn de Nationale Sleepbootdagen niet meer weg te denken uit Zwartsluis. Het waterrijke dorp is en blijft onlosmakelijk verbonden met het nautisch evenement. Ook dit jaar liggen er meer dan 200 sleepboten en opduwers aan de kades. Tienduizenden bezoekers wisten donderdag 10 mei 2024 de weg naar Zwartsluis te vinden. Om klokslag 12.00 uur werd het waterrijke evenement feestelijk geopend, door de Commissaris van de Koning, de heer ir. A.P. (Andries) Heidema. Daarbij werd de CvdK vanaf de Limburgia gadegeslagen door burgemeester Bilder en aan de kade door honderden belangstellenden.

LEES MEER... | VRIJDAG, 10.05.24

TEKSTADVERTENTIES