advertentie

Aantal inschrijvingen boven eerdere edities

Koningsloop Hasselt gaat voor record

De zesde editie van de Koningsloop in Hasselt op zaterdag 27 april 2024 heeft de kans om een uniek record neer te zetten. Het aantal inschrijvingen ligt inmiddels boven eerdere edities en een aantal afstanden zijn bijna vol. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor  het nieuwe onderdeel: de Heroesrun. Hierna zullen de bekende bambinorun, kidsruns en 5 en 10 km van start gaan vanuit het historisch centrum van Hasselt.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

SC Genemuiden - VVSB 3-3 (2-0)

Sportclub Genemuiden morst dure punten tegen VVSB

Sportclub Genemuiden morst dure punten tegen VVSB

Sportclub Genemuiden morst dure punten tegen VVSB© Helmich Lubberts

Tot aan de 90ste minuut leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sportclub Genemuiden in de thuiswedstrijd tegen VVSB. Het stond op een comfortabele 3-1 voorsprong en een zekere overwinning leek in de maak. Leek, want binnen vijf minuten tijd was het Guus Verver die namens de gasten de ruime voorsprong omboog in een 3-3 gelijke eindstand.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Eindelijk crossen, skaten, skeeleren en steppen in de Hanzestad

Wethouder Slingerland opent nieuwe pumptrackbaan in Hasselt

Wethouder Slingerland opent nieuwe pumptrackbaan in Hasselt

Wethouder Slingerland opent nieuwe pumptrackbaan in Hasselt© SamDV.NL

Crossen, skaten, skeeleren, steppen. Jong en oud kan vanaf vandaag, vrijdag 19 april 2024 naar hartenlust racen over de nieuwe pumptrackbaan in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland opende de nieuwe baan hedenmiddag officieel in het bijzijn van jongeren, omwonenden en jongerenwerkers Henk de Jonge en Erik Schotkamp. "Wij willen heel graag al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan de nieuwe pumptrackbaan. Zonder hun bijdrage was het niet mogelijk geweest. De baan is door zowel beginners als gevorderden te gebruiken. Het is daarmee een mooie aanvulling op het sportaanbod van Hasselt", aldus de wethouder tijdens de feestelijke opening. Na de opening volgde er demo's van Thijs IJzerman (bmx), Brandon van Dijk (step) en Xavier Janssen (step).

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.24
advertentie

Inschrijven tot en met 26 april 2024

Koningsloop over nieuw KNAU-gecertificeerd parcours

Met nog maar even te gaan tot de zesde editie van Koningsloop Hasselt stijgt het aantal inschrijvingen. Het belooft weer een succesvolle editie te worden met runs voor alle leeftijden en een Heroes run. Het parcours voor de 5 en 10 kilometer is dit jaar aangepast en is KNAU-gecertificeerd.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24
advertentie

v.v. Staphorst - SC Genemuiden 0-0

Sportclub Genemuiden komt tegen v.v. Staphorst niet verder dan een puntendeling

Sportclub Genemuiden komt tegen v.v. Staphorst niet verder dan een puntendeling

Sportclub Genemuiden komt tegen v.v. Staphorst niet verder dan een puntendeling© Helmich Lubberts

De voetbalderby tussen v.v. Staphorst en Sportclub Genemuiden is er één geworden om snel te vergeten. Het onderlinge treffen ontbrande nimmer en de kansen welke wel gecreëerd werden waren op één hand te tellen. De vertoning op de groen grasmat was matig. v.v. Staphorst leek niet te willen verliezen en ondanks dat Sportclub Genemuiden de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning lukte het niet om de opgestelde muur van de geel-blauwen te doorbreken. Doelpunten vielen dan ook niet te aanschouwen in de streekderby en de wedstrijd eindigde zoals hij begon in een 0-0 eindstand.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24
advertentie

Hoofdsponsor Interfloor Zwartsluis al 25 jaar nauw betrokken bij zeilwedstrijd

Deelnemers aan Mattenschippersrace leggen 'Rondje Zwartsluis' af

Op zaterdag 27 april 2024 zal Blokzijl een belangrijke gebeurtenis vieren in haar rijke maritieme erfgoed met de 25e editie van de befaamde Mattenschippersrace. Dit jaarlijkse evenement, dat zowel zeilers uit het hele land als enthousiaste toeschouwers aantrekt, staat bekend om zijn levendige sfeer en traditionele zeilrace, ook wel bekend als de ´kleintje Strontrace´. De deelnemers aan de Mattenschippersrace leggen het 'Rondje Zwartsluis' af, een uitdagend parcours dat vanuit Blokzijl leidt over het Giethoornse Meer, Jonen en de Beulakerwijde naar Zwartsluis.

LEES MEER... | DONDERDAG, 11.04.24
advertentie

SC Genemuiden - Sparta Nijkerk 2-1 (1-1)

SC Genemuiden nog volop in de race voor de titel

SC Genemuiden nog volop in de race voor de titel

SC Genemuiden nog volop in de race voor de titel © Helmich Lubberts

De klok op het scorebord geeft 90 minuten aan. De wedstrijd tussen de nummer 3, Sportclub Genemuiden en de nummer 4 Sparta Nijkerk lijkt gespeeld, lijkt want waar iedereen al uitgaat van een puntendeling is het Rens van Benthem die in de extra tijd alsnog met een kopbal de thuisclub de overwinning bezorgd en Sportpark de Wetering laat ontploffen.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.04.24
advertentie

ODIN '59 - SC Genemuiden 0-2 (0-1)

SC Genemuiden boekt zakelijke overwinning bij ODIN '59

SC Genemuiden boekt zakelijke overwinning bij ODIN '59

SC Genemuiden boekt zakelijke overwinning bij ODIN '59© Helmich Lubberts

Even fraai was het allemaal niet wat er op de groene grasmat in Heemskerk werd vertoond. Desalniettemin werd de uitwedstrijd tegen rode lantaarn drager ODIN '59 uiteindelijk met een 0-2 score in het voordeel van de groen-witten beslist.

LEES MEER... | DINSDAG, 02.04.24

Hasselters houden drie punten over aan nat voetbalgevecht

Eindelijk weer wat te juichen voor Olympia'28

Olympia'28 heeft na de uitdagingen van een trainerswissel een 1-0 overwinning behaald in een onderling duel tegen VHK. Een sterke prestatie voor de Hasselters, ondanks de uitdagingen van het stormachtige weer. De wedstrijd werd gekenmerkt door een intense strijd en een cruciaal doelpunt van Lars Bartelds, wat Olympia'28 een verdiende 1-0 overwinning opleverde.

LEES MEER... | MAANDAG, 25.03.24

Wedstrijd levert geen winnaar op

DESZ speelt na intens duel gelijk tegen SVM

In een spannende confrontatie tussen DESZ en SVM, waarbij beide teams streden voor behoud in de competitie, eindigde het intense duel in een 2-2 gelijkspel.

LEES MEER... | MAANDAG, 25.03.24

TEKSTADVERTENTIES