Dinsdag 31.03.20 | 19.54 uur


advertentie

Update 31 maart: Coronavirus (COVID-19)

Coronamaatregelen verlengd t/m dinsdag 28 april

Het kabinet heeft dinsdag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

LEES MEER... | DINSDAG, 31.03.20 | 19.49 UUR


advertentie

Update 31 maart: Coronavirus (COVID-19)

'Burgemeester Bilder: 'Het verdriet in Zwartewaterland neemt steeds grotere vormen aan'

'Het concrete aantal besmettingen in Zwartewaterland is niet duidelijk. Sinds dinsdag 31 maart doet het RIVM alleen nog uitspraak over het totaal aantal inwoners van een gemeente die in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen. Dat aantal staat voor onze gemeente op twintig.' Dat heeft burgemeester Bilder dinsdag in een telefonisch interview bij de lokale omroep, Zwartewater FM bekendgemaakt. Verder heeft burgemeester Bilder het trieste bericht ontvangen van twee meldingen van overlijden waarbij het coronavirus (COVID-19) met zekerheid is vastgesteld. En twee meldingen van overlijden waarbij dat waarschijnlijk met corona te maken heeft. 'Het verdriet in Zwartewaterland neemt steeds grotere vormen aan. Steeds meer familie's worden getroffen door het overlijden van een dierbare', aldus burgemeester Bilder.

LEES MEER... | DINSDAG, 31.03.20 | 19.45 UUR


advertentie

Update 31 maart: Coronavirus (COVID-19)

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Online-uitleghulp Steffie is dinsdag gestart met de website: Corona.steffie.nl. Op deze website legt Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid. Met de website wil de bekende webhulp Steffie voorzien in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

LEES MEER... | DINSDAG, 31.03.20 | 19.13 UUR


advertentie

Uitgave van Old Ni-js, Hasselt Historiael en de Sluziger Kroniek

Bevrijdingstijdschrift Zwartewaterland valt binnenkort op de mat

In de week van 6 tot 11 april 2020 zal in heel Zwartewaterland onder de titel ‘75 jaar vrijheid, herinneringen aan oorlog en bevrijding in Zwartewaterland’ een gezamenlijke uitgave van Old Ni-js (Genemuiden), Hasselt Historiael en de Sluziger Kroniek worden bezorgd. Deze komt in de plaats van de reguliere uitgave van deze periodieken.

LEES MEER... | DINSDAG, 31.03.20 | 10.29 UUR


advertentie

Update 31 maart: Coronavirus (COVID-19)

NOW-regeling klaar, loketten bijna open

Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is op 17 maart een economisch noodpakket aangekondigd. Eén van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. De voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn vandaag bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.

LEES MEER... | DINSDAG, 31.03.20 | 10.11 UUR


advertentie

Update 30 maart: Coronavirus (COVID-19)

Burgemeester Bilder: ‘We moeten elkaar door deze moeilijke tijd heenslepen’

De gemeente Zwartewaterland heeft op haar website een overzicht gegeven van alle hulpdiensten voor alle leeftijden in deze gemeente. Wilt u graag met iemand praten over uw situatie? Heeft u hulp nodig? Of maakt u zich zorgen om uw kind? Alle instanties staan hier op een rij. Burgemeester Bilder gaf tijdens een gesprek op Zwartewater FM aan dat hij heel goed begrijpt dat het thuis voor sommige mensen best wat vervelend begint te worden. ‘Je hebt in het begin nog wat klusjes te doen, het lijkt eerst misschien een beetje op een vakantiegevoel, maar er kunnen ook spanningen ontstaan.’

LEES MEER... | MAANDAG, 30.03.20 | 20.20 UUR

Update 30 maart: Coronavirus (COVID-19)

GGD IJsselland geeft geen uitsplitsing meer per woonkern rond coronavirus (COVID-19)

De cijfers, uitgesplitst per kernen worden nu losgelaten. Burgemeester Bilder is hier niet gelukkig mee. GGD IJsselland had meer dan een week geleden besloten de cijfers niet meer zo te verstrekken. ‘Ik heb me daar vorige week ernstig tegen verzet. Aangegeven dat deze cijfers voor ons heel relevant zijn.’ Dat heeft er toe geleid dat hij de afgelopen week de cijfers nog heeft gekregen. ‘Ik zal nu ook nog kijken wat ik kan doen.’ Aan de andere kant heeft hij ook begrip voor de GGD die nu heel zwaar belast is. ‘Het uitsplitsen van de cijfers geeft extra belasting. Inmiddels zijn wij niet meer de enige gemeente met hoge cijfers.’

LEES MEER... | MAANDAG, 30.03.20 | 19.46 UUR


advertentie

Update 30 maart: Coronavirus (COVID-19)

46 Coronabesmettingen in Zwartewaterland

'46 Coronabesmettingen in Zwartewaterland. Dat is de actuele situatie rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) in onze gemeente. Het zijn de officiële cijfers van GGD IJsselland. De actuele cijfers per kern (Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis) worden niet meer openbaar gemaakt. Verder heb ik vandaag het trieste bericht ontvangen van vijf meldingen van overlijden, in het afgelopen weekend. Waarvan het coronavirus zeker of met qua zekerheid grensde waarschijnlijkheid, de oorzaak is. Vier inwoners van Hasselt en een inwoner van Genemuiden. Tot aan vandaag zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, tien inwoners van de gemeente Zwartewaterland.' Dat heeft burgemeester Bilder maandag in een telefonisch interview bij de lokale omroep, Zwartewater FM bekendgemaakt.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.03.20 | 19.22 UUR

Update 30 maart: Coronavirus (COVID-19)

Jumbo Hasselt: Boodschappen tot aan de voordeur

Jumbo Hasselt: Boodschappen tot aan de voordeur

Jumbo Hasselt: Boodschappen tot aan de voordeur© DKN | RDV

Jumbo Mulder Hasselt is maandag 30 maart 2020 begonnen met de 'online' bestelde boodschappen af te leveren aan de voordeur. Dit gebeurt overal in Zwartewaterland, vanwege het coronavirus (COVID-19). 'Wij staan dag en nacht in nauw contact met gezondheidsinstanties en we volgen in alle gevallen hun richtlijnen op. Datzelfde geldt voor de medewerkers.' Hoe lang de maatregelen duren, is niet bekend.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.03.20 | 11.40 UUR

Update 30 maart: Coronavirus (COVID-19)

Veilig Verkeer Nederland stelt het VVN-verkeersexamen uit

Tot en met 6 april 2020 zijn de scholen in Nederland gesloten. Het VVN Verkeersexamen waaraan jaarlijks 200.000 kinderen en ruim 90% van de basisscholen aan deelnemen wordt, vanwege het coronavirus (COVID-19) uitgesteld. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Dat geldt ook voor de deelnemende basisscholen in de gemeente Zwartewaterland.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.03.20 | 10.43 UUR

Update 28 maart: Coronavirus (COVID-19)

Uitbreiding TOGS-regeling: ook ondernemers in de non-food kunnen aanvragen doen

Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft zaterdagavond, even na 22.00 uur de uitbreiding bekend gemaakt van de regeling, die eerder bekend was als het Noodloket. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.03.20 | 23.51 UUR

Update 28 maart: Coronavirus (COVID-19)

42 Coronabesmettingen in Zwartewaterland

42 Coronabesmettingen in Zwartewaterland. Hasselt (30), Genemuiden (8) en Zwartsluis (4). Dat is de actuele situatie rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) in onze gemeente. Het zijn de officiële cijfers van GGD IJsselland. ‘De cijfers laten opnieuw een stijging zien van het aantal besmettingen,’ aldus burgemeester Bilder tijdens een extra interview op Zwartewater FM. ‘In Hasselt zijn er twee besmettingen bij gekomen, Zwartsluis is stabiel gebleven en in Genemuiden is er 1 besmetting bijgekomen.’ Als we terugkijken zitten we op dit moment op 42 besmettingen. ‘Vorige week, toen we het gevoel van urgentie ook al met elkaar beleefden, was dat 16. Een enorme toename van besmettingen in de afgelopen week. Dat geeft wel te denken.’

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.03.20 | 19.20 UUR

Update 28 maart: Coronavirus (COVID-19)

In Hasselt gaan de vlaggen uit, als teken van verbondenheid tijdens coronacrisis

In Hasselt gaan vandaag, zaterdag 28 maart 2020, massaal de vlaggen uit, als teken van verbondenheid tijdens coronacrisis. De initiatiefnemer Ezra van Laar zegt daarover: 'Voor alle mensen die familie of vrienden hebben verloren aan het coronavirus. Voor al die helden die dag en nacht de zieken verzorgen. Voor alle zieken. Voor alle eenzame mensen. Voor mensen die bang zijn voor corana. Voor alle mensen die hun steentje bijdragen om het voor anderen iets makkelijker te maken. Voor iedereen die zijn best doet onze samenleving draaiende te houden. Voor alle Nederlanders dus!'

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.03.20 | 13.58 UUR

Update 28 maart: Coronavirus (COVID-19)

Taskforce VTE Overijssel helpt zwaar getroffen vrijetijdssector

Een speciale Taskforce VTE Overijssel ondersteunt de ondernemers in de vrijetijdseconomie tijdens de coronacrisis. Op initiatief van Provincie Overijssel en MarketingOost bundelen overheden en organisaties de krachten. MarketingOost zal een centrale rol spelen om beleid te bundelen en ondernemers middels een helpdesk te ondersteunen bij vragen. Ook werkt de Taskforce scenario’s uit die helpen om de sector op langere termijn te herstellen.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.03.20 | 11.31 UUR

Een uurtje langer daglicht ...

Zomertijd komt eraan, klok uur vooruit!

Vannacht, van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart 2020, gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit, waardoor de nacht een uur korter is. De zomertijd begint altijd de laatste zondag van maart.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.03.20 | 11.29 UUR
Vandaag:
9° | -2°
Meer weer...
Morgen:
8° | -2°


AGENDA
  • Woensdag 01.04.20
  • Donderdag 02.04.20
  • Vrijdag 03.04.20
  • Zaterdag 04.04.20
  • Zondag 05.04.20
  • Maandag 06.04.20
  • Dinsdag 07.04.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.75057 s