advertentie

Band Uncle John zorgt voor het muzikale toetje!

Optreden de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom

Tik ‘Stones Sessions’ in op Google en je krijgt een eindeloze reeks lovende recensies op je scherm. De jonge muzikanten staan niet voor niets bekend als ‘the number 1 tributeband’ van The Rolling Stones. Terwijl de grote voorbeelden bezig zijn met een glorieuze comeback, staan de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom in Genemuiden. “De timing kon niet beter: de kaartverkoop loopt als een trein”, zegt beheerder Eddy Beens. Wie niet beter weet denkt dat de bandleden uit Dartford komen. Het voorstadje van London waar Mick Jagger en Keith Richards opgroeiden. Maar ze wonen in Zwolle of studeerden daar aan het conservatorium. Ondanks die afkomst en de jonge leeftijd klinken ze zoals The Rolling Stones aan het einde van de jaren zestig en begin jaren zeventig. Die maakten toen rauwe albums als Sticky Fingers en Exile on Mainst. die volgens de kenners tot hun besten behoren.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.10.23
advertentie

Avondvullend muziekprogramma op zaterdag 11 november 2023

Maestro van Zwartewaterland in Sporthal Anna van der Breggen

Op zaterdag 11 november 2023 wordt in Sporthal Anna van der Breggen te Hasselt het avondvullend muziekprogramma Maestro van Zwartewaterland gehouden. Vijf bekende Zwartewaterlanders zonder dirigeerervaring nemen het tegen elkaar op. Als 'dirigent' gaan zijn het orkest van muziekvereniging Hasselts Fanfare leiden in verschillende stukken. 

LEES MEER... | DONDERDAG, 19.10.23
advertentie

Uitvoering op zaterdag 13 april 2024 in het Van Stolkspark Hasselt

Nieuw projectkoor SCAB in teken van ABBA

Mamma Mia, de musical die is gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA is al jaren een regelrechte hit. Super Trouper, Dancing Queen, Thank You for the Music, The Winner Takes It All en Mamma Mia! Wie zingt ze niet mee? Ook SCAB Hasselt (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt) haakt aan bij de populariteit van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Het nieuwe projectkoor staat daarom in het teken van de meest succesvolle popformaties van de jaren 70 en 80, ABBA. Onder leiding van Theo Voorberg, gaat SCAB de komende winterperiode (januari t/m april 2024, red.), tweewekelijks of wekelijks, ABBA-songs instuderen. De eerste uitvoering is zaterdag 13 april 2024 in het Van Stolkspark te Hasselt, tijdens de opening van het toeristisch/cultureel seizoen.

LEES MEER... | DINSDAG, 17.10.23
advertentie

Serenade voor jubilerend echtpaar in Hasselt

Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare

 Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare

Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare© Gerald Beens

Afgelopen zaterdagavond zijn Henk en Jannie de Jonge verrast met een serenade door het orkest en de drumband van Hasselts Fanfare voor hun 50 jarig huwelijk. Ook ontving het jubilerend echtpaar een oorkonde uit handen van voorzitter Winfred Mijnten met de vermelding dat ze benoemd zijn tot ereleden van de muziekvereniging. Het echtpaar is al jaren nauw betrokken bij Hasselts Fanfare.

LEES MEER... | MAANDAG, 16.10.23
advertentie

Door Stef Joosen op drie avonden in oktober en november

Muziekcursus over de Eerste Weense School in Hasselt

De muziekcursus over de Eerste Weense School wordt verzorgd door Stef Joosen op drie maandagavonden in oktober en november. De deelnemers leren meer over de componisten Mozart, Haydn en Beethoven, die bekend staan als de Weense Klassieken. Zij schreven prachtige muziek in verschillende genres, zoals symfonieën, sonates, soloconcerten en strijkkwartetten. Stef Joosen gaat u voorbeelden laten zien en horen van hun werk en legt daarbij uit hoe zij hun muziek vormgaven. De cursus kost 30,00 euro voor drie avonden, of 10,00 euro per avond. SCAB-vrienden ontvangen korting.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.10.23
advertentie

Zaterdag 7 oktober 2023: Een concert vol humor en emotie

SCAB: Muziek op de Zaterdag met Jacqueline Edeling

Een unieke muzikale ervaring staat je te wachten op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur in het Oude Stadhuis te Hasselt. Jacqueline Edeling zal je meenemen op een reis langs verschillende balginstrumenten, zoals de bandoneon, de concertina, de harmonica en de accordeon. Bijna alles komt voorbij; de geschiedenis en de cultuur van deze instrumenten en de muziek die zij ermee maakt. Een concert vol humor en emotie, doorspekt met Hollandse meezingers!

LEES MEER... | WOENSDAG, 27.09.23
advertentie

Een avond vol psalmen en gezangen in de Gereformeerde Kerk

GenemuidenZingt met organist Tjaco van der Weerd

Kom op zaterdag 30 september 2023 naar GenemuidenZingt en zing mee met organist Tjaco van der Weerd! Een avond vol psalmen en gezangen in de Gereformeerde Kerk aan de Jan van Arkelstraat in Genemuiden. De avond begint om 19.30 uur en er wordt gecollecteerd voor stichting SeeYou, waar Tjaco van der Weerd (die zelf blind is) ambassadeur van is.

LEES MEER... | MAANDAG, 25.09.23
advertentie

Ter gelegenheid van 800-jarig jubileum van het Hanze-verbond

Uniek Hanzeconcert in de Grote of Sint-Stephanuskerk

Een bijzonder Hanzeconcert wordt gehouden op zaterdag 23 september 2023, om 20.00 uur in de Grote of Sint-Stephanuskerk in Hasselt. Dit concert is een onderdeel van de viering van het 800-jarig bestaan van het Hanze-verbond, een historische samenwerking tussen handelssteden in Noord-Europa. Pianist Jan Vayne, organist Harm Hoeve en andere muzikale gasten zullen een gevarieerd programma verzorgen, met onder meer improvisaties, viool- en zangnummers. Ook het Chr. Mannenkoor Stereo zal optreden. 

LEES MEER... | VRIJDAG, 22.09.23

Lustrumconcert op 16 maart 2024

Vrouwenkoor LaMuze maakt zich op voor 12.5 jarig jubileum

Vrouwenkoor LaMuze maakt zich op voor 12.5 jarig jubileum

Vrouwenkoor LaMuze maakt zich op voor 12.5 jarig jubileum© LaMuze

Klein vrouwenkoor LaMuze uit Zwartsluis maakt zich op voor een bijzonder seizoen. Het koor staat namelijk aan de vooravond van het 12,5 jarig bestaan. Het koperen jubileum wordt gevierd op zaterdag 16 maart 2024 met een feestelijk concert. Maar het seizoen begint met de deelname aan Kopje Cultuur dat op zaterdag 9 september plaatsvindt in Steenwijk.

LEES MEER... | WOENSDAG, 06.09.23

Wethouder Rietman op werkbezoek bij beiaardier Martien van der Knijff

50 Jaar carillon: een rijkdom in Hasselt