advertentie

Campagne levert 117 sollicitanten op

Wervingscampagne 'Jouw extra uitdaging in de buurt' uitermate succesvol

De wervingscampagne 'Jouw extra uitdaging in de buurt' heeft 117 sollicitaties opgeleverd. Zoveel mensen in IJsselland die zich willen inzetten voor een veilige samenleving. Of je nu monteur, kapper, leerkracht, zorgmedewerker, akkerbouwer, engineer, vers specialist, klompenmaker, controller, inkoper, werkvoorbereider, pedicure, meubelstoffeerder, timmerman, barbier, melkveehouder, vestigingsmanager of verpleegkundige bent… werken bij de brandweer past er bijna altijd bij. Dat was de boodschap binnen de campagne.

LEES MEER... | MAANDAG, 06.11.23
advertentie

Stook veilig en verklein de kans op koolmonoxidevergiftiging

Campagne veilige warme winter maakt inwoners bewust van brandveiligheid

Campagne veilige warme winter maakt inwoners bewust van brandveiligheid

Campagne veilige warme winter maakt inwoners bewust van brandveiligheid© Veiligheidsregio IJsselland

De hele maand november staat in het teken van de campagne Veilige, warme winter. Het najaar is de tijd van het jaar dat inwoners weer gaan stoken en de kans op koolmonoxidevergiftiging toeneemt. Schoorsteenbrand is helaas nog de meest voorkomende oorzaak van woningbrand in de oostelijke regio. De veiligheidsregio’s willen inwoners hiervan bewust maken en geeft tips en adviezen hoe ze de brandveiligheid thuis kunnen vergroten. De campagne is een initiatief van de veiligheidsregio’s IJsselland, Twente, Noord- en Oost Gelderland, Gelderland Midden en Gelderland Zuid.

LEES MEER... | MAANDAG, 06.11.23
advertentie

Overheid waarschuwt en informeert bij noodsituaties bij jou in de buurt

NL-Alert ontvangen? Dit zijn de drie dingen die je moet doen!

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert bij noodsituaties bij jou in de buurt. Ontvang je een NL-Alert? Dan is het belangrijk dat je meteen het bericht leest, de instructies opvolgt en anderen in je omgeving hierover informeert. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie. Negen op de tien Nederlanders van 12 jaar en ouder hebben weleens een NL-Alert ontvangen bij een noodsituatie. Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

LEES MEER... | MAANDAG, 16.10.23
advertentie

Weten hoeveel rookmelders jij nodig hebt

Brandpreventieweken 2023 van start: check, koop en plak ...

“Dat rookmelders je leven kunnen redden, weet vrijwel iedereen”, vertelt Peter Schuurmans. Peter is al meer dan 30 jaar actief bij de brandweer en expert Brandveilig Leven. “Gelukkig hebben steeds meer mensen rookmelders in huis. Daar ben ik best trots op. Wel vragen mensen regelmatig wat de beste plek is in huis voor rookmelders. Je voldoet aan de rookmeldersplicht als op elke verdieping een werkende rookmelder hangt. Hoe en wat?

LEES MEER... | DONDERDAG, 12.10.23
advertentie

Team FO verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval

Automobilist overleden na ernstig verkeersongeluk op Hasselterweg (N377)

Bij een ernstig ongeluk op de Hasselterweg (N377) tussen De Lichtmis en Hasselt is donderdagavond 21 september 2023 een automobilist overleden. De andere automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit. Het ongeval tussen twee voertuigen vond plaats, iets na 18.00 uur. De weg is lange tijd afgesloten geweest.

LEES MEER... | DONDERDAG, 21.09.23
advertentie

KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten en veel regen

Veiligheidsregio IJsselland: 'Ga je pad? Wees dan voorzichtig!'