advertentie

Aanvragen en wijzigen van toeslagen

Aantal punten in bibliotheken voor vragen over toeslagen fors uitgebreid

Om mensen die ondersteuning nodig hebben bij het aanvragen of wijzigen van hun toeslagen nog beter te kunnen helpen, hebben Dienst Toeslagen, de Belastingdienst en de KB nationale bibliotheek hun samenwerking uitgebreid. Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen van hun toeslagen, kunnen hiervoor nu al kosteloos terecht bij 250 bibliotheken. De komende periode wordt dit uitgebreid naar 400 bibliotheken.

LEES MEER... | DINSDAG, 05.12.23
advertentie

Thema 'Toerisme in Hasselt'

Ton Valk wint jaarlijkse fotowedstrijd van Fotoclub Positief

Ton Valk wint jaarlijkse fotowedstrijd van Fotoclub Positief

Ton Valk wint jaarlijkse fotowedstrijd van Fotoclub Positief © Fotoclub Positief

Het afgelopen jaar heeft Fotoclub Positief weer gezorgd voor inspirerende lezingen en bijbehorende foto-opdrachten voor haar leden. Zoals gebruikelijk werd er aan het einde van het jaar een interne fotowedstrijd georganiseerd met thema 'Toerisme in Hasselt'. Niet geheel onverwacht kwamen daar meerdere foto’s uit die te maken hadden met Hassailt.

LEES MEER... | MAANDAG, 04.12.23
advertentie

Van maandag 4 december t/m zaterdag 9 december 2023

Geen boetes in Sinterklaasweek bij Bibliotheek Zwartewaterland

De Bibliotheek Zwartewaterland heeft een leuk Sinterklaascadeautje voor leden die te laat zijn met het inleveren van de boeken die zij in huis hebben. Van maandag 4 december t/m zaterdag 9 december 2023 kunnen deze boeken namelijk zonder boete worden ingeleverd. Deze actie geldt dus alleen voor boeken die leden op dat moment op hun biebpas hebben staan én in huis hebben liggen.

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.12.23
advertentie

Ook afspraak maken met de energiecoach?

Energieklussers in Zwartewaterland van start

Energieklussers in Zwartewaterland van start

Energieklussers in Zwartewaterland van start© Gemeente Zwartewaterland

Bart en Wicher hebben hun eerste klus als energieklusser geklaard. De enthousiaste klussers gingen op bezoek bij mevrouw Iet Winters in Hasselt voor onder andere het plaatsen van radiatorfolie. De energieklussers zijn een initiatief van de gemeente Zwartewaterland om inwoners gratis te helpen met kleine maatregelen om energie te besparen en comfortabeler te wonen.

LEES MEER... | VRIJDAG, 01.12.23
advertentie

Nieuwe locatie voor In Balans

Tijdelijk nieuwe gebruikers in peuterspeelzaal Mulertstraat

Al sinds de oprichting van In Balans maakt de stichting gebruik van de oude peuterspeelzaal aan de Mulertstraat in Hasselt. Deze zomer heeft Vakmensen de stichting overgenomen én een nieuwe locatie gevonden. Dat betekent dat de locatie aan de Mulertstraat momenteel leeg staat. De gemeente gaat de locatie in de loop van 2024 verkopen aan Wetland Wonen.

LEES MEER... | WOENSDAG, 29.11.23
advertentie

Sluziger weet wel raad met geldbedrag

Pieter Doosje uit Zwartsluis wint 250 euro voor het verduurzamen van zijn huis