advertentie

Ruim 28 duizend familiebedrijven in provincie

Familiebedrijven in Overijssel goed voor 218.000 banen

Familiebedrijven leveren in Overijssel een grotere bijdrage aan de economie dan in andere provincies. Overijssel is koploper in zowel het omzetaandeel als de toegevoegde waarde van alle familiebedrijven. Ook is het aandeel familiebedrijven in Overijssel groter dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit analyse van CBS-cijfers door het Expertisecentrum Familiebedrijven (hogeschool Windesheim) in samenwerking met Provincie Overijssel.

LEES MEER... | DONDERDAG, 14.03.24
advertentie

Bekendmaking landelijke winnaar tijdens Uitblinkersgala

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024© L.M. van der Sluis Holding B.V.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft onlangs bekendgemaakt dat Van der Sluis één van de twaalf genomineerde leerbedrijven is voor mbo-studenten in de sector Techniek & Gebouwde omgeving. Op maandag 13 mei 2024 wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt tijdens het Uitblinkersgala. Dit wordt georganiseerd door MBO Raad en SBB. De winnaar mag zich een jaar lang beste leerbedrijf van Nederland noemen.

LEES MEER... | DINSDAG, 12.03.24
advertentie

Vrijstaande woning in Zwartsluis genomineerd

Wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Overijssel’? Van 14 februari tot en met 1 maart 2024 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun duurzame huis. Acht Overijsselse genomineerden vertellen graag over hun aanpak en laten nu trots het resultaat zien. Ook uit deze gemeente doet een woning mee. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Overijssel. Binnen de gemeente Zwartewaterland is één vrijstaande woning (bouwjaar 1999) genomineerd. De woning staat in Zwartsluis.

LEES MEER... | DONDERDAG, 15.02.24
advertentie

DigiHulplijn gratis telefonisch bereikbaar voor alle digitale vragen

Start campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’

Vandaag start de Rijksoverheid campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid en is bedoeld om Nederlanders te stimuleren tweestapsverificatie in te stellen voor e-mail en andere accounts.

LEES MEER... | DINSDAG, 06.02.24
advertentie

Samen de schouders eronder!

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof© OK Genemuiden

Op 11 januari 2024 gaven meer dan 120 ondernemers uit Genemuiden het startschot voor het nieuwe jaar 2024. Traditiegetrouw vond de nieuwjaarsreceptie plaats bij De Kaaihof in Genemuiden, waar aanwezigen werden geïnspireerd door een korte nieuwjaarsspeech van voorzitter Berthran Selles en motiverende woorden van burgemeester Bilder.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.01.24
advertentie

Merk Betap blijft behouden

Condor Group en Betap bundelen krachten

Condor Group neemt daartoe 100% van de aan- delen van branche- en streekgenoot Betap over. Met het samengaan kan beter en succesvoller worden ingespeeld op de verwachtingen en de behoeften van de klanten en de dynamiek in de markt. Daarnaast zullen de integratie van de ervaren werknemers en innovaties van Betap het portfolio van Condor Group verder versterken.

LEES MEER... | VRIJDAG, 29.12.23
advertentie

Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat

Wetland Wonen organiseert inloopavond voor nieuwbouw Genemuiden

Wetland Wonen is bezig met de voorbereiding op de bouw van zeven sociale huurwoningen en 21 appartementen voor sociale verhuur aan de Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat in Genemuiden. Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 28 november 2023 in 'd Overtoom informeert de woningcorporatie u graag over dit plan. U bent van harte welkom om de tekeningen te komen bekijken. Ook zijn medewerkers van de gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Inloop van 18.30 - 20.30 uur.

LEES MEER... | WOENSDAG, 15.11.23
advertentie

Ontwerpbesluit voor de eerste 22 appartementen ligt ter inzage

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij© Wetland Wonen

Afgelopen jaren is er door gemeente Zwartewaterland en woningcorporatie Wetland Wonen hard gewerkt aan de voorbereiding van het bouwen van 45 sociale huurwoningen bij De Meente in Genemuiden. In twee fasen bouwt Wetland Wonen 45 ruime, energiezuinige, levensloopbestendige en rolstoeltoegankelijke sociale huurappartementen met drie kamers voor voornamelijk 55+’ers. Eerst bouwt Wetland Wonen 22 appartementen aan de Prins Willem Alexanderstraat / hoek Jan van Arkelstraat. Daarna maken de bestaande zorgwoningen aan de Dorus Rijkersstraat plaats voor 23 appartementen aan de Jan van Arkelstraat en Dorus Rijkersstraat.

LEES MEER... | MAANDAG, 06.11.23

Kijken, luisteren, proeven, voelen, ruiken en doen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen© Open Bedrijvendag Hasselt

De organisatie van de Open Bedrijvendag Hasselt op zaterdag 30 september is rond. De Bedrijvenkring Hasselt (BKH) kan nu wat meer vertellen over dit evenement. Het wordt een dag waarop iedereen bij 30 bedrijven op het bedrijventerrein Zwartewater kan kijken, luisteren, proeven, voelen, ruiken en doen. Alle zintuigen van de bezoekers worden zo geprikkeld. De diversiteit van de bedrijven is groot en elk bedrijf heeft een eigen, leuke en leerzame ervaring te bieden.

LEES MEER... | WOENSDAG, 20.09.23

Nieuwe en verbeterde bewegwijzering routes

Start vernieuwing fietsnetwerk Zwartewaterland

Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen vanaf april 2024 langs nog mooiere routes in het Noordwesten van Overijssel. Het routebureau van MarketingOost verbetert de komende maanden namelijk de tracés. Dat doet ze in opdracht van de gemeente Zwartewaterland in samenwerking met vier andere gemeenten. Het nieuwe netwerk bestaat na de werkzaamheden uit bijna 800 km bewegwijzerde routes. Het routebureau beheert en onderhoudt voor de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland het fietsnetwerk. De huidige bewegwijzering van het fietsnetwerk is ondertussen vijftien jaar oud. Alle 153 knooppuntpanelen en duizenden bordjes worden vervangen. Naast de bewegwijzering in het veld wordt ook digitale routedata vernieuwd. Zo kunnen aanbieders van digitale routeplanners, zoals de ANWB en route.nl juiste en actuele fietsroutes blijven aanbieden. De financiering voor de vernieuwing wordt mogelijk gemaakt door de vijf gemeenten en een bijdrage van de provincie Overijssel.

LEES MEER... | DINSDAG, 12.09.23

TEKSTADVERTENTIES