advertentie

Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat

Wetland Wonen organiseert inloopavond voor nieuwbouw Genemuiden

Wetland Wonen is bezig met de voorbereiding op de bouw van zeven sociale huurwoningen en 21 appartementen voor sociale verhuur aan de Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat in Genemuiden. Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 28 november 2023 in 'd Overtoom informeert de woningcorporatie u graag over dit plan. U bent van harte welkom om de tekeningen te komen bekijken. Ook zijn medewerkers van de gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Inloop van 18.30 - 20.30 uur.

LEES MEER... | WOENSDAG, 15.11.23
advertentie

Ontwerpbesluit voor de eerste 22 appartementen ligt ter inzage

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij

Nieuwe huurwoningen bij De Meente in Genemuiden een stap dichterbij© Wetland Wonen

Afgelopen jaren is er door gemeente Zwartewaterland en woningcorporatie Wetland Wonen hard gewerkt aan de voorbereiding van het bouwen van 45 sociale huurwoningen bij De Meente in Genemuiden. In twee fasen bouwt Wetland Wonen 45 ruime, energiezuinige, levensloopbestendige en rolstoeltoegankelijke sociale huurappartementen met drie kamers voor voornamelijk 55+’ers. Eerst bouwt Wetland Wonen 22 appartementen aan de Prins Willem Alexanderstraat / hoek Jan van Arkelstraat. Daarna maken de bestaande zorgwoningen aan de Dorus Rijkersstraat plaats voor 23 appartementen aan de Jan van Arkelstraat en Dorus Rijkersstraat.

LEES MEER... | MAANDAG, 06.11.23
advertentie

Kijken, luisteren, proeven, voelen, ruiken en doen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen

Open Bedrijvendag Hasselt prikkelt de zintuigen© Open Bedrijvendag Hasselt

De organisatie van de Open Bedrijvendag Hasselt op zaterdag 30 september is rond. De Bedrijvenkring Hasselt (BKH) kan nu wat meer vertellen over dit evenement. Het wordt een dag waarop iedereen bij 30 bedrijven op het bedrijventerrein Zwartewater kan kijken, luisteren, proeven, voelen, ruiken en doen. Alle zintuigen van de bezoekers worden zo geprikkeld. De diversiteit van de bedrijven is groot en elk bedrijf heeft een eigen, leuke en leerzame ervaring te bieden.

LEES MEER... | WOENSDAG, 20.09.23
advertentie

Nieuwe en verbeterde bewegwijzering routes

Start vernieuwing fietsnetwerk Zwartewaterland

Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen vanaf april 2024 langs nog mooiere routes in het Noordwesten van Overijssel. Het routebureau van MarketingOost verbetert de komende maanden namelijk de tracés. Dat doet ze in opdracht van de gemeente Zwartewaterland in samenwerking met vier andere gemeenten. Het nieuwe netwerk bestaat na de werkzaamheden uit bijna 800 km bewegwijzerde routes. Het routebureau beheert en onderhoudt voor de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland het fietsnetwerk. De huidige bewegwijzering van het fietsnetwerk is ondertussen vijftien jaar oud. Alle 153 knooppuntpanelen en duizenden bordjes worden vervangen. Naast de bewegwijzering in het veld wordt ook digitale routedata vernieuwd. Zo kunnen aanbieders van digitale routeplanners, zoals de ANWB en route.nl juiste en actuele fietsroutes blijven aanbieden. De financiering voor de vernieuwing wordt mogelijk gemaakt door de vijf gemeenten en een bijdrage van de provincie Overijssel.

LEES MEER... | DINSDAG, 12.09.23
advertentie

Negen pakketten voor negen landelijke commerciële radiostations

Nieuwe FM- en DAB-indeling landelijke commerciële radiostations van start

De negen landelijke commerciële radiostations die afgelopen zomer via een veiling FM- en DAB-vergunningen hebben verkregen, kunnen vanaf vandaag daadwerkelijk gaan uitzenden op hun nieuwe frequentie(s). DPG Media, Business Nieuws Radio, Financial News Radio, Mediahuis en Talpa Radio hebben tot 1 december 2023 de tijd om deze frequenties daadwerkelijk in gebruik te nemen voor hun uitzendingen. De vergunningen hebben in totaal een looptijd van twaalf jaar (2023-2035).

LEES MEER... | VRIJDAG, 01.09.23
advertentie

Woensdag 13 september 2023, van 20.00 tot 21.00 uur

Online informatieavond over hybride warmtepompen

Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. U bespaart daarmee op uw stookkosten. Wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn, hoort u tijdens de online informatieavond op woensdag 13 september van 20.00 tot 21.00 uur. Alle woningen moeten in 2050 van het aardgas af zijn. Dit kan door de aanschaf van een warmtepomp. Een hybride warmtepomp halveert direct uw gasverbruik. Bovendien vermindert u de uitstoot van CO2.

LEES MEER... | DINSDAG, 22.08.23
advertentie

De oorsprong van de negen Hanzesteden

Samenwerkingsverband van zeven Hanzesteden nu in boekvorm

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is er een samenwerkingsverband van zeven steden die zich als Hanzestad profileren. De oorspronkelijke zeven, Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt en Kampen, hebben later versterking gekregen van Elburg en Harderwijk. Doel van de samenwerking is om toeristen te trekken. ‘Hanze’ wordt hiervoor als thema gebruikt, omdat het een grote en positief-geladen naamsbekendheid heeft. Geschiedenis wordt hier dus ingezet als toeristische trekker. Maar wat was de Hanze nu echt? Daarover gaat de Atlas van negen Hanzesteden (Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk), die verschijnt ter gelegenheid van Hanzejaar 2023.

LEES MEER... | WOENSDAG, 16.08.23
advertentie

Sociaalmaatschappelijke organisatie blijft bestaan, elders in Hanzestad

Vakmensen B.V. neemt 'In Balans' in Hasselt over

Vakmensen B.V. neemt de sociaalmaatschappelijke organisatie In Balans in Hasselt over van Stichting WijZ Welzijn (onderdeel van de Dimence Groep). Daarmee is de aangekondigde sluiting van In Balans van de baan. De overname kan rekenen op de steun van de gemeente Zwartewaterland en het UWV. Ook ondernemers in de Kop van Overijssel zijn blij. Zij vinden het belangrijk dat Hasselt een plek blijft bieden aan mensen voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is. Dat hebben Rik Stuivenberg, directeur van Vakmensen en Hans Bonten, directeur van de stichting WijZ Welzijn, waar In Balans onderdeel van is, bekendgemaakt. In Balans had in juni aangekondigd haar deuren per 1 oktober te sluiten. 

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.07.23

In de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Rietman Hasselt genomineerd voor OOM Award