advertentie

Verlaatsbrug voorlopig niet geopend voor vaarverkeer

Groot onderhoud aan bruggen en kade in Hasselt

Groot onderhoud aan bruggen en kade in Hasselt

Groot onderhoud aan bruggen en kade in Hasselt© DKN | RDV

De gemeente Zwartewaterland voert groot onderhoud uit aan de bruggen in de grachten van Hasselt. De Sluisbrug krijgt een nieuw valdek. Voor de Verlaatsbrug moet de poort worden vervangen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de Verlaatsbrug voorlopig niet geopend voor vaarverkeer.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.11.23
advertentie

Weg op 27 november 2023 afgesloten voor doorgaand verkeer

Verkeershinder door onderhoud aan de Verkavelingsweg

De Verkavelingsweg in Hasselt is op maandag 27 november 2023 in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Zwartewaterland laat tussen 27 en 29 november 2023 onderhoud uitvoeren aan de weg. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. De rijbaan en fietsstrook op de Verkavelingsweg krijgen op maandag 27 november nieuw asfalt om de weg veilig te houden. Op dinsdag 28 en woensdag 29 november vinden nog kleine werkzaamheden aan de weg plaats.

LEES MEER... | VRIJDAG, 17.11.23
advertentie

Landelijke invoer in de loop van 2024

Pas op: je nadert een schoolzone!

In de loop van 2024 krijgen automobilisten een digitale waarschuwing als ze in de buurt rijden van een schoolzone. Uit een proef blijkt namelijk dat meer dan de helft van de automobilisten zegt het gedrag aan te passen na een dergelijke waarschuwing. Cruciaal, aangezien schoolgaande kinderen behoren tot de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Een schoolzone is een gebied rond een school, dat is aangewezen door de gemeente. De digitale melding komt bovenop de wegaanduidingen die al zijn neergezet bij de bestaande schoolzone.

LEES MEER... | DONDERDAG, 16.11.23
advertentie

Kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen, zoals BSO-bus

De ministerraad heeft op voorstel van demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de invoering van een registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de BSO-bus en de zelfbalancerende bromfiets van het merk Segway. Alle toegelaten typen bijzondere bromfietsen zijn te vinden op de website van de RDW. Vanaf het moment dat de registratie- en kentekenplicht ingaat, geldt deze voor alle nieuwe bijzondere bromfietsen. Degene die al zijn toegelaten, krijgen een jaar de tijd om dit te regelen.

LEES MEER... | MAANDAG, 06.11.23
advertentie

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland?

OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!  

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs advies en tips aan vijfenvijftigplussers over het reizen met trein of bus. Het inloopspreekuur bij Bibliotheek Zwartsluis, is op donderdag 16 november 2023, van 10.00 – 11.30 uur. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

LEES MEER... | DONDERDAG, 02.11.23
advertentie

Check vandaag nog jouw voor- en achterlicht!

Start nieuwe campagne fietsverlichting ‘AAN in het donker’

Op 31 oktober 2023 startte demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) de campagne Fietsverlichting ‘AAN in het donker’. De dagen worden korter en dat maakt goede verlichting in het verkeer nog belangrijker. Goede verlichting verkleint de kans op ongelukken met zo’n 20%. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat bijna 10% van de ondervraagden zonder verlichting bij een bijna-ongeval (6%) of bij een ongeval (3%) betrokken is geweest. De cijfers van I&O Research laten zien dat inmiddels 86% van de Nederlanders van 18 jaar of ouder vaste fietsverlichting heeft. Dat brengt met zich mee dat de kwaliteit van de verlichting goed is en dat de verlichting niet kan worden vergeten. De overige personen gebruiken veelal losse lampjes die zij zelf op hun fiets kunnen bevestigen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 02.11.23
advertentie

Provincie Overijssel heeft meer tijd nodig voor uitwerking

Onderhoud aan N377 tussen Hasselt en De Lichtmis vertraagd

De start van de werkzaamheden aan de provinciale weg N377 tussen de bebouwde kom van Hasselt en 't Rakje, richting De Lichtmis, is uitgesteld. Het project beschikt nog niet over alle vergunningen die nodig zijn om te kunnen beginnen. Op dit moment bereidt de provincie Overijssel werkzaamheden voor aan de N377 tussen de bebouwde komgrens van Hasselt en ’t Rakje. De weg heeft groot onderhoud nodig. Ook wil de provincie Overijssel de weg veiliger maken.

LEES MEER... | DONDERDAG, 26.10.23
advertentie

Ook in de herfstvakantie gratis op pad!

Kinderen reizen in oktober gratis met de bus en trein

In de herfstvakantie een dagje eropuit met de (klein)kinderen? Neem eens de bus of trein! Emma (34) reist met haar dochters van 6 en 4 graag met het OV: ‘Voor de kinderen is reizen met de bus of trein echt een belevenis. Ze kijken onderweg hun ogen uit! Voor mezelf is het ook fijn, ik hoef niet op de weg te letten en heb geen gedoe met parkeren!’. In de hele maand oktober reizen kinderen gratis met de bus en regionale trein in Flevoland (behalve het stadsvervoer in Almere en Lelystad), Gelderland en Overijssel. Per e-ticket reizen maximaal drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee met een betalende volwassene (18 jaar of ouder). Op maandag t/m vrijdag is het e-ticket geldig na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

LEES MEER... | VRIJDAG, 29.09.23

Nieuwe fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!'

Zwartewaterland en provincie Overijssel starten fietscampagne

De gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel gaan forenzen aanmoedigen om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Daarvoor lanceren zij de fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’. “Door vaker de fiets te pakken, draag je bij aan een gezondere en groene toekomst”, aldus wethouder Jan van der Poel.

LEES MEER... | WOENSDAG, 16.08.23

Vervanging fietspaden en nieuw gekleurd vlak fietsoversteek

Verkeersmaatregelen in september bij werkzaamheden Veerweg

De werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt gaan de derde en laatste fase in. In deze fase krijgt de Veerweg een verbeterde en veiligere aansluiting op de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland stelt tijdelijk verkeersmaatregelen in zodat het verkeer veilig de werkzaamheden kan passeren. Met de herinrichting van het gebied rondom de Veerweg in Hasselt zorgt de gemeente Zwartewaterland voor een betere bereikbaarheid voor de bedrijven op dit deel van het bedrijfsterrein In Hasselt. Verder zijn extra parkeerplaatsen aangelegd en verbetert de gemeente de verkeersveiligheid rondom het zwembad. Het werk bestaat uit 3 fases. Voor de tweede fase is een tijdelijke uitrit gemaakt voor Breman op het fietspad aan de Zwartewaterweg. Nu de tweede fase is afgerond, is deze tijdelijke uitrit afgesloten. De hellingbaan wordt op een later moment definitief weggehaald.

LEES MEER... | DONDERDAG, 03.08.23

TEKSTADVERTENTIES