advertentie

Beker 'Verkeerskanjer 2024' voor leerlinge Eline

Eben-Haëzerschool Genemuiden wint titel 'Beste verkeersschool 2024'

Evenals vorig jaar heeft groep 7 van de Eben-Haëzerschool Genemuiden de hoogste score behaald bij het lokale verkeersexamen. De klas had gemiddeld de hoogste score bij het theorie-examen (22 goed) en gemiddeld het laagste aantal fouten bij het praktijkexamen. De leerlingen ontvingen de verkeersbeker voor de beste verkeersschool 2024 uit handen van wethouder Slingerland van de gemeente Zwartewaterland. Leerlinge Eline van de Eben-Haëzerschool was de beste leerlinge. Zij had alle 25 opgaven goed in het theorie-examen en 1 klein foutje bij het praktijkgedeelte. Ook zij ontving een beker van de wethouder.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24
advertentie

Laatste werkzaamheden aan bestrating op 15 april

Afrondende drainagewerkzaamheden bij 't Olde Staduus in Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland rondt de werkzaamheden af naast 't Olde Staduus in Genemuiden. Daar werd eind vorige maand een begin gemaakt met de aanleg van een nieuwe drainage. Het restant van de werkzaamheden vindt in 't Olde Staduus plaats.

LEES MEER... | DINSDAG, 09.04.24
advertentie

Werkzaamheden starten op 15 april 2024

Opwaardering voor fietspad langs Tag in Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland gaat het fietspad op de dijk langs de wijk Tag in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten maandag 15 april en duren tot ongeveer begin juni. Fietsers en wandelaars kunnen in deze periode geen gebruik maken van het fietspad.

LEES MEER... | VRIJDAG, 05.04.24
advertentie

Nederlands convenant komende maanden uitgewerkt

Opvoersetjes op elektrische fietsen worden verboden

Demissionair minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) komt met een breed aanvalsplan om opgevoerde elektrische fietsen aan te pakken. Onderdeel van dit plan is dat hij dit jaar nog de regelgeving gaat aanpassen, zodat mensen niet meer op de openbare weg mogen rijden wanneer zij een opvoersetje op hun elektrische fiets hebben geïnstalleerd. Dat meldt de demissionair minister aan de Tweede Kamer.

LEES MEER... | VRIJDAG, 29.03.24
advertentie

Minder ritten in aangepaste dienstregeling

De dienstregeling busvervoer West-Overijssel wijzigt per 14 april 2024

Vanaf de start van de dienstregeling 2024 heeft EBS te maken met te veel ongeplande rituitval als gevolg van een personeelstekort. Dat leidt tot een onbetrouwbare uitvoering van de dienstregeling. Hierdoor ondervinden veel reizigers hinder van. Om tot een betrouwbare uitvoering van de dienstregeling te komen, heeft EBS voorgesteld de dienstregeling per 14 april aan te passen en heeft ons toegezegd uiterlijk 15 december 2024 (ingangsdatum dienstregeling 2025) weer de aangeboden dienstregeling te rijden. Gedeputeerde Staten van Overijssel, Gelderland en Flevoland zien de noodzaak voor betrouwbaarheid voor de reiziger en hebben daarom goedkeuring gegeven op een aangepast vervoerplan in 2024. Provincie Overijssel verwacht dat EBS maximale inspanning levert om aan die toezegging te voldoen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 28.03.24
advertentie

Belangrijk moment in de verkeersontwikkeling van kinderen

Nationaal VVN Verkeersexamen van start!

Vandaag start het 92e Nationaal Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN), op bijna alle basisscholen in Nederland. Het verkeersexamen vormt een cruciaal moment in de verkeersontwikkeling van kinderen. Er wordt gestart met het theoretische gedeelte, het praktisch examen volgt daarna. Dit jaar zal het theoretisch VVN Verkeersexamen plaatsvinden op 25, 26 en 28 maart, respectievelijk voor de schoolregio's Noord, Midden en Zuid. 

LEES MEER... | MAANDAG, 25.03.24
advertentie

Wethouder Slingerland: ´Kwetsbare inwoners getroffen´

Gemeente Zwartewaterland dringt bij provincie aan op verbetering busvervoer

De gemeente Zwartewaterland heeft een klemmende oproep gedaan aan het provinciebestuur van Overijssel om het busvervoer in de regio te verbeteren. Sinds december 2023 verzorgt EBS onder de naam RRReis in de Kop van Overijssel het openbaar vervoer. Dat gaat niet goed: inwoners hebben te maken met rituitval, hinderlijke vertragingen en onbetrouwbaar dienstregelingen. Voor de gemeente Zwartewaterland is de maat vol. In een brief aan Gedeputeerde Staten spreekt het  college daarom haar zorg en teleurstelling uit en verwacht op korte termijn passende maatregelen.

LEES MEER... | VRIJDAG, 15.03.24
advertentie

Provincies stellen leverancier Surtronic Group B.V. aansprakelijk

Plaatsing nieuwe digitale informatieborden bij bushaltes vertraagd

De plaatsing van de nieuwe digitale informatieborden in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel laat langer op zich wachten. Ondanks de inspanningen van beide partijen om er met elkaar uit te komen, hebben de provincies niet meer het vertrouwen dat Surtronic het project kan afmaken. Dit betekent dat het project voor nu stilligt. De provincies stellen Surtronic aansprakelijk voor de geleden en nog te lijden schade en openstaande boetes door het niet nakomen van het contract. De provincies betreuren het dat reizigers bij bushaltes mogelijk hinder ondervinden doordat er geen actuele reisinformatie beschikbaar is. De dienstregeling vinden reizigers op de papieren haltevertrekstaten bij bushaltes.

LEES MEER... | WOENSDAG, 13.03.24

Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024

Basisscholen in Genemuiden krijgen ‘Dode Hoek’-instructielessen'

Dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024 gaan bijna driehonderd kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle Genemuider basisscholen en op de Kamperzeedijk naar JobTrans aan de Nijverheidsstraat op het industrieterrein in Genemuiden. Ze krijgen daar instructie over de Dode Hoek bij vrachtwagens. 

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.03.24

Werkzaamheden nemen vijf weken in beslag

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt© DKN | RDV

De Verlaatsbrug in Hasselt krijgt een omvangrijke opknapbeurt. Daarbij wordt deze week een deel van de brug gedemonteerd en verplaatst. De demontagewerkzaamheden zijn maandagochtend van start gegaan. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Hasselt. Het onderhoud aan de Verlaatsbrug is nodig, zodat het (vaar)verkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de brug. Afgelopen najaar werd bij een reguliere inspectie houtrot in de brug geconstateerd. Daarom wordt een deel van de houten opbouw vervangen en een ander deel gerenoveerd. Verder wordt het kunststof brugdek vervangen voor een aluminium brugdek.

LEES MEER... | MAANDAG, 19.02.24

TEKSTADVERTENTIES