advertentie

Spelregels voor brommerrijders

Brommernacht Zwartewaterland: van 26 april op 27 april 2024

In de nacht van vrijdag 26 april op zaterdag 27 april 2024 vindt in Zwartewaterland de traditionele brommernacht plaats. Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen zijn voor de brommerrijders spelregels opgesteld. Het brommerrijden gebeurt tussen 04.00 en 06.30 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Kleurrijk programma, voor iedereen wat wils!

Feestprogramma rondom Koningsdag in Hasselt

De Oranjevereniging Hasselt organiseert al jaren samen met haar partners, de horeca en tal van vrijwilligers de Oranjefestiviteiten rondom Koningsdag. Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan kleurrijk programma, zowel sportief, creatief als muzikaal. Met een divers programma is er voor iedereen wat wils.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Aftellen naar de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt© Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Van donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024 is Zwartsluis in de ban van de Nationale Sleepbootdagen. De komende editie heeft het maritieme evenement met de Stoombaggermolen Friesland een vreemde eend in de bijt. Dankzij een genereus gebaar van de Stichting Activiteiten Kulturhus Zwartsluis (SAKZ) komt de 'Friesland' naar Zwartsluis. 'Een mooie publiekstrekker met een rijke historie', aldus de organisatie.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Programmeren met Lego Spike in de Bibliotheek Zwartsluis en Genemuiden

Op woensdag 1 mei 2024 is er van 10.00 tot 11.30 uur een workshop ‘Bouw en programmeer met Lego Spike’ in de Bibliotheek Zwartsluis. Deze workshop vindt op donderdag 2 mei 2024 op hetzelfde tijdstip plaats in de Bibliotheek Genemuiden.

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.24
advertentie

Film van de maand april: Fallen Leaves (2023)

SCAB-filmavond 'Fallen Leaves' in Bibliotheek Hasselt

De film 'Fallen Leaves' staat dinsdag 16 april 2024, vanaf 20.00 uur op de kalender van het SCAB. Bouwvakker Holappa en vakkenvuller Ansa vinden elkaars blik tijdens een karaokeavond in Helsinki. Woorden vuilmaken hoeft niet, zo betaamt de Finse cultuur en een echte Kaurismäki film. Een tweede ontmoeting komt er sowieso, want de twee voelen dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Maar daar steekt de schilderachtige, droogkomische, perfect gekaderde wereld van Fallen Leaves een stokje voor.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24
advertentie

Een openhartig en intiem inkijkje in het leven van een boerenfamilie uit Tjerkwerd

Documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ in de Veldschuur

De documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ is dinsdagavond 23 april 2024 te zien in de Veldschuur. Twee 'iconen' van het Nederlandse landschap staan centraal in de documentaire van Barbara Makkinga: de grutto en de melkveehouder. De documentaire is een openhartig en intiem inkijkje in het leven van een boerenfamilie die lastige keuzes moet maken.

LEES MEER... | VRIJDAG, 12.04.24
advertentie

In samenwerking met Oranjevereniging Genemuiden

Mega Outlet terug van weggeweest in Genemuiden

Op dinsdag 23 april 2024 organiseert de Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV) in goede samenwerking met de Oranjevereniging Genemuiden een Mega Outlet in de feesttent op het Havenplein. Van 11:00 tot 16:00 uur kunnen de echte koopjesjagers kortingen scoren van lokale ondernemers zoals de Sokkensolder, M. Jansen Mode en Hema, evenals de speciaalzaken Fenny Jo Lingerie en AnneModa. Ook bieden Kitsch en Koters, De Groene Lantaarn en Vivaldi speciale deals aan in de feesttent.

LEES MEER... | WOENSDAG, 10.04.24
advertentie

'De Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis', editie 2024

Hoofdact op Sluispop: 'Perfect Showband'

Van donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024 is Zwartsluis wederom in de ban van het maritieme evenement 'De Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis'. Ook de komende editie staat muziek centraal centraal in de programmering. Het openingsconcert is in handen van Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis. De hoofdact op Sluispop op Hemelvaartsdag is 'Perfect Showband'. Bij de Perfect Showband maak je kennis met zes getalenteerde multi-instrumentalisten, waaronder vijf muzikanten en een getalenteerde zangeres. Wat de band echt bijzonder maakt, is dat ze een van de weinige bands zijn die altijd standaard blazers in hun line-up hebben. Met meerdere blazers in de gelederen, brengen ze trompetten, saxofoons en trombones naar voren in elke show, wat hen onderscheidt van vele andere bands.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.04.24

Tijdens de opening van nieuw cultureel en toeristisch seizoen 2024

Optreden projectkoor ABBA in Van Stolkspark

De SCAB levert net als vorig jaar weer een bijdrage tijdens de opening van één nieuw cultureel en toeristisch seizoen 2024 in Hasselt. Een samengesteld projectkoor brengt op zaterdag 13 april 2024 onder leiding van de dirigent Theo Voorberg een programma met liedjes van ABBA. Deels in de Nederlandse vertaling en deels in het Engels. De muzikanten treden gezamenlijk op met een band in het Van Stolkspark te Hasselt.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.04.24

Vrijdag 12 april 2024, om 21.00 uur

Buitenbioscoop 'Saturday Night Fever' op Camper Parking Hasselt

Om de start van het cultureel en toeristisch seizoen 2024 te vieren, trakteert SCAB in goede samenwerking met Camper Parking Hasselt op een buitenbioscoop met de seventies film 'Saturday Night Fever'. De toegang tot het terrein op vrijdag 12 april 2024 is gratis. Aanvang 21.00 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.04.24

TEKSTADVERTENTIES