advertentie

Zomervakantie boordevol activiteiten

Aanschuiven met Nijntje bij Bibliotheek Zwartewaterland

Bij de Bibliotheek Zwartewaterland is een zomervakantie boordevol activiteiten van start gegaan. Ook de komende weken staan er weer activiteiten op het programma. Zo is er op 1 augustus 2024 Feest met Nijntje in de Bibliotheek Genemuiden, op 7 augustus 2024 in de Bibliotheek Zwartsluis. Voor de wat oudere kinderen staan er ook enkele workshops op het programma. 

LEES MEER... | VRIJDAG, 26.07.24
advertentie

Van zaterdag 24 augustus t/m zondag 1 september 2024

Euifeestweek verbindt én verwondert in Hanzestad Hasselt

't Euifeest in Hasselt duurt één volle feestweek. Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging Hasselt, van zaterdag 24 augustus t/m zondag 1 september 2024 een gevarieerd programma - voor jong en oud - samengesteld. De Oranjevereniging doet dit in nauwe samenwerking met talloze vrijwilligers, verenigingen, ondernemers, sponsorpartners en de gemeente Zwartewaterland. De uiterste inschrijfdatum voor hét aanmelden van straatversiering(en) en de traditionele optocht (ochtend/avond) is maandag 12 augustus 2024.

LEES MEER... | WOENSDAG, 24.07.24
advertentie

Zaterdag 14 september 2024

Leonard Cohen Revival Band opent nieuwe culturele seizoen in Hasselt

De Leonard Cohen Revival Band, bestaande uit tien gepassioneerde muzikanten, opent het nieuwe culturele SCAB-seizoen op zaterdag 14 september 2024. Het optreden in De Schakel te Hasselt is een eerbetoon aan het leven en werk van Leonard Cohen. Het belooft een muzikale reis te worden vol muziek, beelden en verhalen. 

LEES MEER... | WOENSDAG, 24.07.24
advertentie

Vakantielezen en strandjutten

Zomerse activiteiten bij Bibliotheek Zwartewaterland

Speciaal voor kinderen is er deze zomer weer vakantielezen en meer in alle vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland. Kinderen die in de periode van 22 juli tot en met 25 oktober 2024 vier keer boeken komen lenen, ontvangen iedere keer een sticker om op een speciale boekenlegger te plakken. Vier stickers geven toegang tot een gratis workshop in de herfstvakantie.

LEES MEER... | ZATERDAG, 20.07.24
advertentie

In het weekend van vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus 2024

Afsluiting Erfgoedtour LVBHB in Hanzestad Hasselt

Afsluiting Erfgoedtour LVBHB in Hanzestad Hasselt

Afsluiting Erfgoedtour LVBHB in Hanzestad Hasselt© DKN | RDV

De afsluiting van het 50 jarig jubileum van de Landelijke Vereniging Behoud Historische Beroepsvaart (LVBHB) zal deze zomervakantie plaatsvinden in Hasselt. In het weekend van 16 t/m 18 augustus 2024 eindigt de 'Erfgoedtour LVBHB' met zo'n honderd historische bedrijfvaartuigen aan de kades van de Hanzestad. Op zondag 18 augustus 2024 varen de leden van de LVBHB weer uit. Om deze dagen goed te laten verlopen zijn er enkele verkeersmaatregelen nodig. Bewoners van de Hasseltse binnenstad ontvangen eerdaags een brief met de benodigde informatie. Het bestuur van Stichting Hassailt laat weten uit te kijken naar deze bijzondere ontmoeting.

LEES MEER... | DONDERDAG, 11.07.24
advertentie

Speciaal voor kinderen: Workshop ‘Programmeren met onze robotmuis’

Bibliotheek Zwartewaterland stapt in de wereld van de moderne technologie

De Bibliotheek Zwartewaterland stapt de komende periode in de wereld van de moderne technologie. Met workshops in de Bibliotheek Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden krijgt jong en oud de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de 3D-printer, de robotmuis en de lasersnijder. Op woensdag 10 juli 2024 is er om 14.30 uur een workshop ‘Print je eigen tekening in 3D’ in de Bibliotheek Hasselt. In een speciale app maken kinderen van 8 tot 12 jaar een tekening, die ze vervolgens in 3D kunnen uitprinten. Deelname aan deze workshop kost 1,50 euro per kind.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.07.24
advertentie

Toerseizoen tot 20 oktober 2024

Motor-Event MTC Hasselt met toertocht en behendigheidswedstrijd

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseert MTC Hasselt haar jaarlijkse motor-event, een niet te missen dag voor motorliefhebbers. Of je nu lid bent van MTC Hasselt of niet, iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten. De dag begint met een motortoertocht van ongeveer 100 kilometer. Vanaf 12:45 uur ligt er een route voor je klaar bij het clubgebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan. Voor 1 euro per deelnemer kun je meedoen aan deze prachtige rit. Vertrek om 13:00 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 08.07.24

´All for One´ en ´One for All´

Goud voor Drumband Hasselts Fanfare tijdens Musiktage Rastede

Goud voor Drumband Hasselts Fanfare tijdens Musiktage Rastede

Goud voor Drumband Hasselts Fanfare tijdens Musiktage Rastede© Hasselts Fanfare | Julia Schuurman

De drumband van Hasselts Fanfare heeft afgelopen weekend goud behaald op het wereldkampioenschap voor mars-, show- en concertmuziek. De internationale organisatie World Association of Marching Show Bands (WAMSB) organiseerde het  wereldkampioenschap tijdens de jaarlijkse Musiktage Rastede in Duitsland. Na maanden van repetities heeft de drumband niet alleen de gouden medaille behaald (voor scores van 85 punten of hoger, red.), maar ook de overwinning in de ´eigen´ categorie én een negende plaats overall.

LEES MEER... | DINSDAG, 02.07.24

Volksfeest van Genne en omstreken, meer dan geslaagd feestje

Michael Roessink wint 'De Alleskunner van Genne'!

Het volksfeest van de Oranjevereniging Genne en omstreken is al jaren een familiedag. Op zaterdag 29 juni 2024 kon jong en oud weer genieten van leuke activiteiten op het terrein aan de Klinkerweg. Voor de kinderen waren er spelletjes, waarbij ze kans maakte op mooie prijzen. Voor de groep volwassenen stond vanaf 20.00 uur diverse activiteiten op het programma, waaronder 'De Alleskunner van Genne'. Michael Roessink werd de winnaar. Op meerdere spelonderdelen was Roessink dé alleskunner!

LEES MEER... | MAANDAG, 01.07.24

Deelname is gratis

Inspirerende lezing over hooggevoeligheid in Bibliotheek Hasselt

Op donderdag 11 juli 2024 houdt Bianca van den Berg, pedagoog, kinder- en spiegelcoach, een lezing over hooggevoeligheid in de Bibliotheek Hasselt. Van 19.30 tot 21.30 uur deelt zij haar persoonlijke verhaal, legt zij uit wat hooggevoeligheid inhoudt, hoe het voor je kind kan zijn, wat het betekent voor het ouderschap en specifiek voor het moederschap.

LEES MEER... | VRIJDAG, 28.06.24

TEKSTADVERTENTIES