advertentie

Organisatie in handen van Trainingsgroep het Zwartewater

Oliebollenloop Hasselt traditiegetrouw op laatste zaterdag van het jaar

Traditiegetrouw organiseert Trainingsgroep het Zwartewater op de zaterdag voor de jaarwisseling de Oliebollenloop. Zaterdag 30 december 2023 kunnen lopers het jaar weer sportief afsluiten met een hardloopwedstrijd door natuurgebied de Oldematen.

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.12.23
advertentie

Vrijdag 8 december 2023, van 16.00 tot 20.00 uur

Kerstmarkt in en rondom de Baak in Hasselt

In en om kerkgebouw De Baak, aan de Oudendijk in Hasselt, is er vrijdag 8 december 2023 een kerstmarkt met verkoop van kerststukjes, kerstartikelen die een tweede leven verdienen, kniepertjes, streekproducten en nog veel meer. Jong en oud is welkom, van 16.00 tot 20.00 uur.

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.12.23
advertentie

Van donderdag 21 december t/m zaterdag 23 december 2023

Zwartewaterland Helpt in actie voor Stichting Happy Holiday

Stichting Happy Holiday is aankomende editie het goede doel van de jaarlijkse radiomarathon van Stichting Zwartewaterland Helpt. De stichting doet ieder jaar een oproep voor suggesties voor goede doelen voor de radiomarathon. Voor deze editie, die wordt gehouden van donderdag 21 december t/m zaterdag 23 december 2023, werd uit de vele inzendingen gekozen voor Stichting Happy Holiday. Deze stichting organiseert vakanties voor gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.11.23
advertentie

Twee speciale avonden in cultureel centrum

Midwinterhoorn en ‘schrijversworkshop’ in Sluuspoort

De komende weken staan twee speciale avonden op het programma in cultureel centrum Sluuspoort. Deze week, woensdag 29 november, zijn Piet en Roelie Kuiper uit Diever aanwezig. Zij weten alles over de Midwinterhoorn. Zij laten belangstellenden deze avond dan ook kennis maken met de geschiedenis, het gebruik en geluid van de midwinterhoorn, zoals die in Noordoost Nederland nog wordt bespeeld.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.11.23
advertentie

‘Solliciteren en kansen op de arbeidsmarkt’

Bibliotheek Hasselt gunt werkzoekers meer kans op de arbeidsmarkt

Op maandag 4 december 2023 verzorgt de Bibliotheek Hasselt in samenwerking met JobOn de workshop ‘Solliciteren en kansen op de arbeidsmarkt’. Tijdens deze workshop neemt trainer en loopbaancoach Pieter Koevoets werkzoekers van 13.00 tot 15.30 uur mee in de huidige arbeidsmarkt. Als geen ander weet hij werkzoekers met tips, inzichten en ruimte voor vragen te enthousiasmeren om zich met lef te profileren.

LEES MEER... | ZATERDAG, 25.11.23
advertentie

Opbrengst ten bate van De Schans in Zwartsluis

Verkoopmiddag Welfare Nieuwe Schans Zwartsluis

De Welfare Nieuwe Schans in Zwartsluis houdt weer haar verkoopmiddag. Dit keer op vrijdag 8 december 2023. De Welfare wordt volledig gerund door vrijwilligers en de afdeling Zwartsluis is nu onderdeel van Woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis. Doel is het bevorderen van het welzijn van ouderen en eenzamen in de samenleving. De belangrijkste activiteit van de Welfare in Zwartsluis is het handwerken met ouderen. Regelmatig houdt de Welfare in Zwartsluis verkoopmiddagen.

LEES MEER... | ZATERDAG, 25.11.23
advertentie

Makkers staakt uw wild geraas. Het heerlijk avondje is gekomen...

Sinterklaas, welkom in Zwartsluis!

Sinterklaas, welkom in Zwartsluis!

Sinterklaas, welkom in Zwartsluis!© DKN | RDV

Kinderen zien er al weken reikhalzend naar uit: de intocht van Sinterklaas. Zaterdag 25 november 2023 kwam de goedheiligman aan in Zwartsluis. De Spaanse kindervriend werd aan de Handelskade welkom geheten door wethouder Harrie Rietman en spreekstalmeester Thijs Corporaal. In zijn welkomstwoord heette Rietman namens de inwoners van de gemeente Zwartewaterland, Sint Nicolaas van harte welkom. Op de achtergrond werd het Spaanse gezelschap luidkeels toegezongen door ouders en kinderen, schuilend onder de vele paraplu's.

LEES MEER... | ZATERDAG, 25.11.23
advertentie

Oók Zwartewaterland steunt campagne Orange the World

Regio IJsselland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

Zaterdag 25 november 2023 start Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Zwartewaterland en de andere gemeenten binnen de regio IJsselland steunen deze campagne. Het thema dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd'. Wethouder Jan van der Poel gemeente Zwartewaterland: “Het is belangrijk dat er aandacht is voor dit thema. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken, of heeft te maken gehad, met een vorm van seksueel geweld. Dit jaar staat het thema 'veilig, overal en altijd’ centraal. Geweld gebeurt namelijk niet alleen achter de voordeur, maar ook op straat, in het openbaar vervoer en online. Tijdens de Orange the World-campagne nodigen we iedereen uit om medestander te worden in de strijd tegen geweld."

LEES MEER... | VRIJDAG, 24.11.23

Zaterdag 9 december 2023, van 11.00 tot 16.00 uur

Kerstmarkt in en rondom de Driester op Kamperzeedijk

De activiteitencommissie van 'de Driester' houdt op zaterdag 9 december 2023 een kerstmarkt in en rondom van het gemeenschapscentrum op de Kamperzeedijk. Je vindt er meer dan 25 kraamhouders met allerlei leuke en lekkere producten. Van streekproducten tot sierraden, van kaarten tot kaarsen en van snoep tot schminken. Enkele kramen steunen een goed doel met hun verkoop. Er is voor ieder wat wils. 

LEES MEER... | VRIJDAG, 24.11.23

Van boekbespreking tot en met hilarische poppenkastvoorstelling

Plezier voor jong en oud bij de Bibliotheek Zwartewaterland

In de drie vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland zijn ook de komende week weer leuke activiteiten voor jong en oud. Van een gezellige boekbespreking in de Bibliotheek Genemuiden en Zwartsluis tot een hilarische poppenkastvoorstelling in de Bibliotheek Hasselt.

LEES MEER... | VRIJDAG, 24.11.23

TEKSTADVERTENTIES