advertentie

Elke eerste woensdag van november

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid zijn twee gedenkdagen in het protestantisme in Nederland, waarin speciaal gebeden (in het voorjaar) en gedankt (in het najaar) wordt voor de oogst en het werk. Op woensdag 1 november 2023 is het Dankdag. Een dag waarin speciaal gebeden wordt voor de oogst en het werk. In de gemeente Zwartewaterland houden kerken extra diensten.

LEES MEER... | WOENSDAG, 01.11.23
advertentie

Thema is 'Zeker van je Zaak'

Jongerenavond over geloofszekerheid in Hasselt

Op donderdag 2 november 2023 vindt in Hasselt een jongerenavond plaats over geloofszekerheid. De avond wordt georganiseerd door jongeren van de Hervormde Gemeente Hasselt. Ierdeen tussen de 18 en 35 jaar is van harte welkom. Spreker is ds. J. van Vliet uit Bleiswijk en het thema is 'Zeker van je Zaak'.

LEES MEER... | MAANDAG, 23.10.23
advertentie

'Vier dagen sport, spel en gezellig samenzijn!'

Activiteitenweek 'groengelovig' Hervormde Gemeente Hasselt

In de eerste week van de zomervakantie van dinsdag 25 juli t/m vrijdag 28 juli 2023 komt de Hervormde Gemeente Hasselt (Grote Kerk) in beweging tijdens de activiteitenweek 'groengelovig'. Op deze manier hopen zij een steentje bij te dragen aan een schonere en betere wereld. De week wordt gevuld met verschillende werkzaamheden en activiteiten, zoals grasmaaien en onkruid wieden bij hulpbehoevenden, ouderen en instanties, het rapen van zwerfafval langs fietspaden en wandelroutes en het inzamelen van recyclebare producten. Het ontspannen middagprogramma bestaat uit sport, spel en een gezellig samenzijn.

LEES MEER... | MAANDAG, 10.07.23
advertentie

Thema 'Gods liefde voor jou'

Vakantie Bijbel Klub in Genemuiden

De Vakantie Bijbel Klub in Genemuiden is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de zomervakantie. Je kunt er luisteren naar Bijbelverhalen, zingen, knutselen, spelletjes doen en nog veel meer. Het thema van dit jaar is 'Gods liefde voor jou'.

LEES MEER... | DONDERDAG, 01.06.23
advertentie

Voor alle basisschoolkinderen

VakantieBijbelweek tijdens Euifeestweek 2023

De VakantieBijbelWeek in Hasselt is een tijd vol plezier, spelletjes en verhalen. Van dinsdag 29 augustus t/m donderdag 31 augustus 2023 (tijdens 't Euifeest) kun je samen met andere basisschoolkinderen genieten van een onvergetelijke week. Alle activiteiten zijn in de MFA Streukeler Veste in Hasselt, waar de organisatie elke dag een leuk programma heeft samengesteld.

LEES MEER... | WOENSDAG, 31.05.23
advertentie

Psalmzang met bovenstem

Samenzangavond in de Grote of St. Stephanuskerk

Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt in de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt een psalmzangavond plaats met bovenstem. De begeleiding op orgel is door de organisten Peter Wildeman en Geert-Jan Hoekman. De avond wordt geopend en gesloten door dominee Verschuure. Meditatie is door de heer Van Grol namens de Zending Gereformeerde Gemeenten.

LEES MEER... | MAANDAG, 12.09.22
advertentie

Predikant Oosterhuis: ‘De Bijbel gaat open bij Psalm 104’

Bidstond in de Ontmoetingskerk van Hasselt

De Ontmoetingskerk in Hasselt houdt op zondag 10 juli 2022 een themadienst in verband met de huidige stikstofcrisis in Nederland. ‘In de dienst willen wij als kerkgemeenschap intensief bidden voor perspectief, wijsheid voor de overheid en gerechtigheid’, aldus Jaap Oosterhuis, predikant Ontmoetingskerk Hasselt. ‘De Bijbel gaat open bij Psalm 104: een Psalm over voedsel en natuur’.

LEES MEER... | DINSDAG, 05.07.22
advertentie

Dankdag voor gewas en arbeid

CCA en CGMV agrariërs: Hoe kun je danken in coronatijd?

Met het oog op Dankdag 2021 vragen Christen Contact Agrarisch (CCA) en CGMV agrariërs deze week aandacht voor de huidige situatie in de agrarische sector. "Te danken voor boeren, tuinders, vissers en hun medewerkers in Nederland, die ook in onzekere tijden met liefde voor hun vak ons voedsel produceren." Deze 'dankdag voor gewas en arbeid' valt in het najaar, op woensdag 3 november 2021.

LEES MEER... | DINSDAG, 02.11.21

De Vries blijft betrokken als vrijwilliger

Afscheid Mink de Vries van PKN Hasselt

Jongeren-, en opbouwwerker Mink de Vries neemt afscheid van de PKN Hasselt. De Vries was per 1 december 2018 in dienst van PKN Hasselt. De Vries laat in een persbericht weten betrokken te blijven voor de lokale gemeenschap.

LEES MEER... | ZATERDAG, 12.12.20

Thema is 'Het licht zien'

Online kerstnachtdienst in Hasselt

"In coronatijd een laagdrempelige kerstnachtdienst organiseren, ga er maar aan staan met alle maatregelen", schrijft de organisatie in Hasselt in een reactie. "Met elkaar willen we er een prachtige online kerkdienst van maken. Gewoon op Kerstavond, donderdag 24 december om 21.00 uur. Niet in het bijzijn van elkaar maar wel ieder in zijn/haar eigen huis. Voorganger is ds. Jaap Oosterhuis."

LEES MEER... | DONDERDAG, 10.12.20

TEKSTADVERTENTIES