Donderdag 23.05.19 | 21.35 uur

Jong en oud doorstaat laatste wandeldag in Hasselt

Blijdschap in de laatste meters: Bilder neemt defilé af

Blijdschap in de laatste meters: Bilder neemt defilé af

Blijdschap in de laatste meters: Bilder neemt defilé af© DKN | RDV

Meerdere vrijwilligers zijn in ook dit jaar in touw geweest om het wandelevenement in de Hanzestad Hasselt te doen slagen. Jong en oud genoot vier avonden al wandelend van al het moois in hun woonomgeving. De routes per avond waren traditiegetrouw vijf, tien of vijftien kilometer. Op donderdag 23 mei 2019 nam burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland het traditionele defilé af. Niet bij het gemeentehuis, maar bij Woonzorgcentrum De Hazelaar.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 21.35 UUR


advertentie

Europese uitdagingen onderwerp van gesprek in Genemuiden

Werkbezoek EU-parlementariër Ruissen aan Verhoek

Bert-Jan Ruissen, kandidaat Europarlementariër voor de CU-SGP, bezocht woensdag 22 mei Verhoek Europe in Genemuiden. Hij was in het gezelschap van de wethouders Knol en Slingerland en enkele raads-, en bestuursleden van de CU en SGP. Het bezoek startte met een korte schets van de indrukwekkende geschiedenis van het bedrijf. Hierin werd duidelijk welke ondernemerszin, lef en daadkracht er in het bedrijf aanwezig is. Ook de verbondenheid met de tapijtindustrie kwam duidelijk naar voren.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 20.43 UUR


advertentie

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8

CBS De Driemaster wint troostfinale in Steenwijk

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8© CBS De Driemaster Hasselt

De meisjes van groep 7/8 van CBS De Driemaster Hasselt hebben woensdag 22 mei 2019 deelgenomen aan de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi. Er stonden meerdere wedstrijden op het programma bij voetbalvereniging d'Olde Veste '54 in Steenwijk. De meisjes gingen na afloop huiswaarts met een derde plaats.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 20.37 UUR


advertentie

'Beleven, Benutten en Beschermen van ons groen!'

Overijssel geeft subsidie voor vrijwilligerswerk

Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel krijgen voor de periode 2019-2021 van de provincie Overijssel een subsidie van 858.000 euro. Daarmee kunnen beide organisaties het vrijwilligerswerk voor natuur en landschap voort zetten. Landschap Overijssel coördineert de besteding van de subsidie en werkt hierin nauw samen met andere vrijwilligersorganisaties voor natuur- en landschapsbeheer.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 11.07 UUR


advertentie

Ook warmtepompen mogen niet meer dan 40dB geluid produceren

Strengere geluidseisen voor buitengeplaatste airco’s

Strengere geluidseisen voor buitengeplaatste airco’s

Strengere geluidseisen voor buitengeplaatste airco’s© VanBeek

Buiten de woning geplaatste warmtepompen en airco’s mogen straks niet meer dan 40dB geluid veroorzaken bij de buren. Dit is één van diverse wijzigingen aan het Bouwbesluit die de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het toepassen van warmtepompen vindt steeds meer plaats en met deze wijzigingen wordt geluidsoverlast voor de omgeving voorkomen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 08.24 UUR


advertentie

Europese Parlementsverkiezingen 2019

Waar kunt u stemmen in Zwartewaterland?

Stembureau in gemeentehuis van Zwartewaterland

Stembureau in gemeentehuis van Zwartewaterland© DKN | RDV

De Europese Parlementsverkiezingen zijn vandaag, donderdag 23 mei 2019, in Nederland. Het zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. In elk stembureau in de gemeente Zwartewaterland kunt u stemmen. Op uw stempas staat wel een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.19 | 08.16 UUR


advertentie

Meerdere muziekkorpsen op laatste wandeldag

Avond4Daagse Genemuiden start 17 juni 2019

Avond4Daagse Genemuiden start 17 juni 2019

Avond4Daagse Genemuiden start 17 juni 2019© VanBeek

De Avond4Daagse in Genemuiden start op maandag 17 juni 2019. Het wandelfestijn in en rondom de stad wordt donderdag 20 juni, tijdens het defilé, traditioneel afgesloten met meerdere muziekkorpsen. Wandelaars kunnen zich vanaf 30 mei (t/m 15 juni 2019, red.), online aanmelden voor de afstanden 5, 10 of 15 kilometer.

LEES MEER... | WOENSDAG, 22.05.19 | 15.05 UUR

Samenwerking Reddingsbrigade Nederland, politie en Nick Jr.

Lancering 06-polsbandjescampagne

Reddingsbrigade Nederland stelt dit jaar 250.000 06-polsbandjes gratis ter beschikking. Het 06-polsbandje is het komende zomerseizoen verkrijgbaar bij de reddingsbrigadeposten en een aantal politieposten, strandexploitaties, kusthotels en andere (toeristische) verblijfsaccommodaties. Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij de campagne met 06-polsbandjes.

LEES MEER... | WOENSDAG, 22.05.19 | 08.44 UUR

Grote groei overnachtingen inkomend toerisme

Inspanningen 'Gastvrij Overijssel' werpen vruchten af

Het gaat goed met het inkomend en binnenlands toerisme in Overijssel. In 2018 waren er 1,2 miljoen overnachtingen in Overijssel vanuit inkomend toerisme. Hiermee is het aantal buitenlandse overnachtingen t.o.v. 2015 met 59% toegenomen. In Overijssel werken toeristische marktpartijen samen in ‘Gastvrij Overijssel’ om deze sector te stimuleren.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.19 | 16.19 UUR

Lokale parfum jaar-op-jaar bijzonder verrassend

Bijvuldag L’essence de Mastenbroek

L’essence de Mastenbroek

L’essence de Mastenbroek© DKN | RDV

Op zaterdag 25 mei 2019 vindt weer het jaarlijkse bijvulmoment van L’essence de Mastenbroek plaats. Heeft u uw flesje leeg of bent u gewoon benieuwd naar de bron van dit speciale parfum, dan bent u welkom aan de Nieuwe Wetering 29-31 in Mastenbroek!

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.19 | 14.17 UUR

KNWU-jeugdwedstrijd in Hasseltse woonwijk Terwee's hoek

Landelijke wielerjeugd komt weer naar Hasselt

Landelijke wielerjeugd komt weer naar Hasselt

Landelijke wielerjeugd komt weer naar Hasselt © WV Noord-Westhoek

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert Wielervereniging Noordwesthoek haar jaarlijkse KNWU jeugdwedstrijd. Net als vorig jaar maakt de wedstrijd onderdeel uit van de NK Kwalificatiereeks in district Oost. In totaal meer dan 180 renners en daarbij alle regionale toppers staan aan de start en het beloofd weer een groot spektakel te worden.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.19 | 09.57 UUR

Europees Parlementsverkiezing 2019

Experimenten centraal tellen in 72 gemeenten

72 van de 355 gemeenten gaan bij de Europees Parlementsverkiezing experimenteren met een centrale opzet van het tellen van de stemmen. De raad van elk van deze gemeenten heeft daarmee ingestemd, en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de gemeenten aangewezen als experimenteergemeenten.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.19 | 09.48 UUR

Wandelfestijn kent drie smaken: 5, 10 of 15 kilometer

Avond4Daagse Hasselt voortvarend van start

Avond4Daagse Hasselt voortvarend van start

Avond4Daagse Hasselt voortvarend van start© DKN | RDV

Wandelen is voor jong en oud een leuke bezigheid. Reden te meer om dit jaar mee te doen aan de Avond4Daagse van Hasselt, voor de 31e keer georganiseerd door Scouting de Veste. Het wandelfestijn is maandag 20 mei 2019 om 18.15 uur van start gegaan.

LEES MEER... | MAANDAG, 20.05.19 | 19.02 UUR

Dieren- en plantensoorten versterken

Doe mee aan de dag van de biodiversiteit

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot internationale dag van de biodiversiteit. Daarmee willen ze mensen bewust maken van het belang van een grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. In heel Nederland worden op die dag activiteiten georganiseerd. Ook in Overijssel kan iedereen die zich wil inzetten voor dieren en planten aan de slag. Bijvoorbeeld voor bijen, en andere insecten en vlinders, die zo belangrijk zijn voor bestuiving van planten. Of je kunt op stap gaan met een boswachter en kennis maken met al die soorten in een van de prachtige natuurgebieden in Overijssel. Maar je kunt ook aan groene activiteiten dicht in de buurt mee doen.

LEES MEER... | MAANDAG, 20.05.19 | 16.21 UUR

Start aanleg nieuwe rioolleiding per 24 mei

Werkzaamheden Van der Vechtlaan Hasselt uitgesteld

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe rioolleiding tussen de Van der Vechtlaan en de Prinsenstraat in Hasselt beginnen iets later dan in eerste instantie is aangekondigd. De afsluiting van de Van der Vechtlaan wordt daardoor uitgesteld naar 24 mei tot en met 5 juni. Het gaat om het gedeelte vanaf de rotonde bij de Boni tot de afslag Van Haersoltelaan. Het verkeer wordt omgeleid.

LEES MEER... | MAANDAG, 20.05.19 | 13.57 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.69026 s