Maandag 09.12.19 | 18.19 uur

Uit de serie 'Voor onze kleinen'

Fotoclub verbindt wedstrijd aan W.G. van de Hulst Festival

Op verzoek van de Hasseltse werkgroep Van de Hulstfestival hebben de leden van Fotoclub Positief nieuwe uitingen gemaakt van de bekende serie kinderboeken van W.G. van de Hulst 'Voor onze kleinen'. Het gaat om de titels: "Van de boze koster", "Voetstapjes in de sneeuw" en "Bruun de Beer" De serie kent 21 titels en deze zijn nu op een creatieve manier vormgegeven.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 17.37 UUR


advertentie

Inwoners ruimhartig voor Voedselbank Zwartewaterland

Inzamelingsactie Voedselbank levert 220 kratten op

De Voedselbank Zwartewaterland hield zaterdag 7 december een inzamelingsactie van houdbare producten bij de zes supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Jumbo, in Genemuiden de Boni, Albert Heijn en ALDI en in Zwartsluis de Coöp, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was. De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel ontving het winkelend publiek een flyer, waarop de benodigde producten stonden.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 11.36 UUR


advertentie

Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd (NJJK)

Emmelien Smelt en Myrthe Dorgelo succesvol op NJJK

In het weekend van vrijdag 7 t/m zondag 8 december werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd (NJJK) gezwommen. ZvZwartsluis ging met Myrthe Dorgelo en Emmelien Smelt naar dit kampioenschap.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 09.32 UUR


advertentie

SC Genemuiden - v.v. Buitenpost 3-0 (2-0)

Zakelijke overwinning voor Sportclub Genemuiden

SC Genemuiden - v.v. Buitenpost 3-0 (2-0)

SC Genemuiden - v.v. Buitenpost 3-0 (2-0)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Het werd een weerzien met vele oude bekenden. Voor trainer René van der Weij was de wedstrijd tegen zijn oude club v.v. Buitenpost. Daar waar hij vorig seizoen nog de scepter zwaaide over de spelersgroep van Buitenpost, is hij nu immers de trainer die SC Genemuiden onder zijn hoede heeft. De ontmoeting tegen v.v. Buitenpost leverde weinig problemen op voor Sportclub. Van sentimenten vooraf of tijdens de wedstrijd was geen sprake. De drie punten bleven in Genemuiden en trainer van der Weij vond dit na afloop dan ook helemaal niet erg.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 09.13 UUR


advertentie

Hasselters tiende op de ranglijst

Olympia’28 houdt punt over aan duel tegen DSV’61

Olympia’28 heeft aan de uitwedstrijd tegen DSV’61 uit Doornspijk een punt over gehouden. De ploeg uit Hasselt kwam snel op voorsprong, maar zag DSV’61 voor rust nog terugkomen. In de aantrekkelijke tweede helft werd er niet meer gescoord. Eindstand: 1-1.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 08.50 UUR


advertentie

Punt voor Rood-Witten tegen koploper

DESZ en DZOH delen de punten: 2-2

De hoofdmacht van DESZ speelde afgelopen zaterdag tegen koploper DZOH. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet verder dan een aantal kleine kansen. In de tweede helft brak de uitploeg de wedstrijd open. Vervolgens wist DESZ zich terug te knokken en scoorde twee maal. De rood-witten konden niet lang genieten van de voorsprong, DZOH kwam na één minuut langszij. Eindstand 2-2.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 08.47 UUR


advertentie

Wethouder Coster van Zwartewaterland reikt prijs uit

Prijsuitreiking snelheidsmeter met beloning in Hasselt

Wethouder Coster reikt op donderdag 12 december 2019 een prijs uit aan de Sikkel te Hasselt, na een succesvolle Pilot met de 'Safety-safe'. Aan deze Hasseltse wijk hing de afgelopen periode de Safety-safe: een snelheidsmeter die goed weggedrag beloonde. Aanleiding daarvoor was dat veel bewoners zich zorgen maakten om de hoge snelheid waarmee door de straat wordt gereden. Inmiddels is de Safety-safe weggehaald en hebben de bewoners een bedrag bij elkaar gespaard door zich aan de snelheid te houden.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.12.19 | 06.14 UUR


advertentie

Blokhuis: 'Voor eens en voor altijd vaarwel!

Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In 2022 volgt het bedrijfsleven. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

LEES MEER... | ZATERDAG, 07.12.19 | 18.00 UUR


advertentie

Buitenkans voor boekliefhebbers

Boekverkoop bij Bibliotheek Hasselt én Zwartsluis

Heeft u alle cadeaus voor de feestdagen al in huis? Of gaat u genieten van de heerlijke (winter)zon in verre oorden. Wij hebben een goede tip! U kunt niet zonder een goed boek! De bibliotheekmedewerkers van Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Zwartsluis willen voorkomen dat Zwartewaterlanders zich vervelen en houden daarom een grote boekverkoop.

LEES MEER... | ZATERDAG, 07.12.19 | 15.17 UUR


advertentie

Met muzikale medewerking van Christelijk Mannenkoor Ailanthus

Traditioneel kerstconcert Chr. Fanfarekorps Irene

Op zaterdag 21 december 2019 houdt Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt haar jaarlijkse kerstconcert. Het concert zal plaatsvinden in de Grote- of Stephanuskerk te Hasselt. Dit jaar verleent Christelijk Mannenkoor Ailanthus uit Wezep zijn medewerking aan het concert. Het koor geeft in de wijde omtrek optredens en was te zien tijdens het televisieprogramma Nederland Zingt.

LEES MEER... | ZATERDAG, 07.12.19 | 11.24 UUR


advertentie

Winkeliers, verenigingen, goede doelen en diverse vrijwilligersorganisaties

Winterfair Zwartsluis biedt volop inspiratie

Winkeliers, verenigingen, goede doelen en diverse vrijwilligersorganisaties zijn op zaterdag 14 december 2019 present tijdens een nieuwe editie van 'Winterfair Zwartsluis'. Winterfair speelt zich dit jaar af op een parcours dat zich uitstrekt langs de Handelskade, Dwarsgracht, Botterhuus, Sluuspoort en Museum Schoonwelle.

LEES MEER... | ZATERDAG, 07.12.19 | 10.00 UUR

Flessenbonnenactie bij Boni en Albert Heijn in Genemuiden

Oliebollen Verkoopactie voor Stichting Otuke

Stichting Otuke Harvest Foundation zet zich in voor het terugdringen van de extreme armoede in het district Otuke in Noord-Uganda. Dit doen zij door het opzetten van Village Savings and Loan Association (VSLA) projecten, in samenwerking met MASCO-Uganda. Sinds dit voorjaar is 'Otuke' hét 2e/3e Wereldproject in Zwartewaterland. Ook de opbrengst van flessenbonnenactie bij Boni en Albert Heijn in Genemuiden én de verkoop van oliebollen tijdens het W.G. v/d Hulst festival Hasselt op vrijdag 13 december aanstaande gaat naar deze stichting.

LEES MEER... | ZATERDAG, 07.12.19 | 06.19 UUR

Kinderen vanaf groep zeven zijn welkom!

Jeugdsoos Esclusa houdt gala voor de jeugd

Noa Visscher, Nena Visscher, Sanne Eikelboom en Kimberly Visscher van Jeugdsoos Esclusa organiseren - onder begeleiding van jongerenwerkers Myrthe Lugtmeier en Evelyn Stoffer - op vrijdag 20 december 2019 een jeugdgala voor kinderen vanaf groep 7. Ook de jeugd uit de andere kernen zijn van harte welkom! Dresscode is gala/kerst!

LEES MEER... | VRIJDAG, 06.12.19 | 19.25 UUR

Leuk, lekker en leerzaam!

Gratis groentezaad voor basisscholen Zwartewaterland

Basisscholen en BSO’s uit Zwartewaterland kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot vrijdag 24 januari.

LEES MEER... | VRIJDAG, 06.12.19 | 16.17 UUR

Bij Fitnessclub Easy Active altijd persoonlijke trainingsdoelen

Easy Active Hasselt start winterwandeling

ADVERTORIAL Hasselt raakt steeds meer vertrouwd met Fitnessclub Easy Active aan de Markt 4. Steeds meer mensen zijn fanatiek aan het eGymmen! Op zaterdag 14 december 2019 start Fitnessclub Easy Active een gezellige Winter Wandeling. "Ontvlucht de decemberstress en wandel mee. Breng vooral je buurman, vriendin, collega, zus en kinderen mee. Na een gezonde wandeling sluiten we af met koffie/thee en wat lekkers. Deelname is gratis", aldus Fitnessclub Easy Active. Aanvang 10.00 uur.

LEES MEER... | VRIJDAG, 06.12.19 | 15.16 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 6°
Meer weer...
Morgen:
9° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.64607 s