Woensdag 02.12.20 | 15.23 uur

Update 2 december: Coronavirus (COVID-19)

Aanvullend wetsvoorstel tijdelijke wet verkiezingen covid-19 naar de Tweede Kamer

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Tweede Kamerverkiezingen 2021© DKN | RDV

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag een aanvullend wetsvoorstel op de tijdelijke wet verkiezingen covid-19 bij de Tweede Kamer ingediend. Doel van dit wetsvoorstel is om het voor kiezers van 70 jaar en ouder mogelijk te maken hun stem per brief uit te kunnen brengen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ook wordt met dit wetsvoorstel geregeld dat in elke gemeente 2 dagen voorafgaand aan woensdag 17 maart een of meer stemlokalen geopend zullen zijn om kiezers eerder te laten stemmen.

Gerelateerde artikelen:

LEES MEER... | WOENSDAG, 02.12.20 | 15.17 UUR


advertentie

'Mijn gedachten gaan terug naar Kerst 2019'

DiŽtist Henja Keur over koken met volle overgave

Henja Keur

Henja Keur© Hilde Schreur

Normaal gesproken slaat zo eind november de kerststress bij mij toe. Op welke Kerstdag zijn we waar en het belangrijkste: wat gaan we eten? De kookboeken worden tevoorschijn getoverd en er kan uren worden gediscussieerd over wat het kerstmenu moet worden. Dit jaar is Kerst in ieder geval een stuk minder ingewikkeld en lekker overzichtelijk. Misschien komt er nog wat visite langs, maar veel zal het niet zijn. Dat is wel wat anders dan voorgaande jaren. Het is zelfs wel eens voor gekomen dat we op ťťn Kerstdag twee keer gegourmet hebben. Nu denk ik: dat moet je toch niet willen? Het enige voordeel was dat we dezelfde kleding aan konden houden. Maar wat waren we klaar met die pannetjes!

LEES MEER... | WOENSDAG, 02.12.20 | 11.16 UUR


advertentie

Collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen

Gemeentepolis voor minima in Zwartewaterland

Zwartewaterlanders met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. Dit is een collectieve zorgverzekering, waaraan de gemeente een deel meebetaalt. "Klanten krijgen bovendien ruime vergoedingen voor onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie en tandartskosten", weet wethouder Gerrit Knol. De gemeente Zwartewaterland wil gezinnen en inwoners, die om welke reden dan ook niet voldoende financiŽle middelen hebben, helpen. "Denk aan mensen in de bijstand, of ouderen met alleen Aow. Maar het kunnen ook ouders zijn die in deeltijd werken en daardoor weinig verdienen", legt de wethouder uit. "Want iedereen met een inkomen tot 110 procent van het minimum kan gebruik maken van de Gemeentepolis."

LEES MEER... | WOENSDAG, 02.12.20 | 10.23 UUR


advertentie

Update 1 december: Coronavirus (COVID-19)

Start corona-vaccinatie mogelijk begin januari

Als alles meezit, worden begin januari in Nederland de eerste mensen ingeŽnt tegen het coronavirus. In een reactie op de vandaag door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) gepubliceerde planning, meldt minister Hugo de Jonge (VWS) dat in de logistieke operatie alles erop is gericht om in de week van 4 januari 2021 te starten met vaccineren. RIVM, GGD, huisartsen en artsen van verpleeghuizen en instellingen werken daarbij nauw samen.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 20.53 UUR


advertentie

Zaken blijven doen met eHerkenning?

Gemeente Zwartewaterland met eHerkenning naar betrouwbaarheidsniveau 3

Ondernemers die digitaal zaken willen blijven doen met de gemeente Zwartewaterland moeten voor woensdag 16 december 2020 het betrouwbaarheidsniveau van hun eHerkenning verhogen. "Het gaat om een wettelijke verplichting, als gevolg van de invoering Wet digitale overheid (Wdo). eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven." Dat meldt de gemeente Zwartewaterland.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 15.03 UUR


advertentie

Genemuider fietspad blijft open

Schaapsteeg afgesloten van 7 t/m 18 december 2020

Op 7 december 2020 start Schagen Infra met onderhoud aan de Schaapsteeg. Tot ongeveer 18 december 2020 is de Schaapsteeg afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van (brom)fietsers. Zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. Op het weggedeelte tussen de Groene Steeg en huisnummer 1-4 aan de Schaapsteeg vervangt de Schagen het asfalt. Vervolgens wordt er een bermverharding aangebracht. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer tien werkdagen duren. Deze planning is sterk afhankelijk van het weer.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 13.39 UUR


advertentie

Klankbordgroep verzamelt ideeŽn, wensen en vragen

Denk mee over huisvesting arbeidsmigranten!

Zwartewaterland heeft sinds kort een Klankbordgroep Huisvesting Arbeidsmigranten. Inwoners van de gemeente kunnen hier terecht met wensen en ideeŽn voor goede en veilige huisvesting van arbeidsmigranten. Deze worden vervolgens verwerkt in een visie die wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeente Zwartewaterland vroeg bewoners een tijdje geleden om te helpen bij het ontwikkelen van een visie voor goede en veilige huisvesting van onze arbeidsmigranten. Hierop kwamen veel reacties binnen. Inmiddels is er een klankbordgroep ingesteld die hierbij gaat helpen.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 13.09 UUR


advertentie

JOGG-aanpak leidt tot lager BMI

Aansluiten bij JOGG kosteloos voor alle gemeenten

Gemeenten die nog niet aangesloten zijn bij JOGG, kunnen zich daar nu kosteloos bij aansluiten. Ook voor huidige JOGG-gemeenten wordt de jaarlijkse bijdrage per 1 januari 2021 afgeschaft. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft dat samen met JOGG besloten. Het afschaffen van de jaarlijkse eigen bijdrage moet ervoor zorgen dat meer gemeenten aan de slag gaan met de JOGG-aanpak. Daarmee plaatsen zij de gezondheid van kinderen en jongeren nog hoger op hun agenda.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 10.23 UUR


advertentie

Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen!

NL-Alert controlebericht op maandag 7 december

Op maandag 7 december 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het bericht ontvang op je mobiel. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt. Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregioís NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij een NL-Alert ontvangen.

LEES MEER... | DINSDAG, 01.12.20 | 08.45 UUR

Meerdere knelpunten in ťťn klap aangepakt

Wethouder Knol: Gemeente komt met oplossing voor verzakte woning in Hasselt

Het gemeentebestuur van Zwartewaterland heeft een oplossing gevonden voor de gehavende woning aan de Vaartweg, tegenover de Zandvoortweg in Hasselt. Het huis is ernstig verzakt. ĎWe helpen de bewoner en tegelijk maken we de omgeving mooier en nog veiligerí, zegt wethouder Gerrit Knol.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.11.20 | 16.00 UUR

Campagne werving stembureauleden Tweede Kamerverkiezingen van start

Gemeenten op zoek naar ruim 70.000 stembureauleden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) start vandaag, maandag 30 november met een campagne om gemeenten te ondersteunen bij het werven van stembureauleden. Ook roepen de Rijksoverheid, de waterschappen en provincies hun personeel op zich aan te melden als stembureaulid. Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen. Zo is een beperkt aantal stemlokalen al 2 dagen eerder open en moeten stemlocaties voldoen aan coronaregels. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.11.20 | 13.31 UUR

Update 30 november: Coronavirus (COVID-19)

Kabinet: Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 gaat in

Het gaat nog niet goed met de besmettingen van COVID-19-virus in Nederland. Daarom zijn maatregelen van toepassing, om het virus in te dammen. Op dinsdag 1 december gaat de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor de komende drie maanden in. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving en krijgen de Tweede en Eerste Kamer meer betrokkenheid. De wet brengt meer wijzigingen met zich mee. Per 1 december wordt het verplicht een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Het mondkapje is vanaf dan verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters. Voor deze en andere maatregelen is gekozen, omdat we het coronavirus samen onder controle willen krijgen.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.11.20 | 13.24 UUR

Buitenkans voor boekliefhebbers!

Boekverkoop Bibliotheek Hasselt in de buitenlucht

Heeft u alle cadeaus voor de feestdagen al in huis? Of wilt u gewoon lekker veel boeken hebben? Bibliotheek Hasselt start binnenkort een grote boekverkoop, in de buitenlucht! Deze boekverkoop is op donderdag 10 december van 13.30 Ė 17.30 uur. Alleen op die dag verkoopt Bibliotheek Hasselt buiten de afgeschreven boeken en tijdschriften.

LEES MEER... | MAANDAG, 30.11.20 | 13.15 UUR

Update 30 november: Coronavirus (COVID-19)

Streep door Benefietfestival Hasselt 2021

Het Benefietfestival Hasselt 2021 dat op 23 januari in de 'Music Hall' zou plaatsvinden, gaat definitief niet door. Dit in verband met het coronavirus. Dat meldt de organisatie in een persbericht. "Door alle ontwikkelingen op dit moment met betrekking tot het coronavirus en de beperking van het aantal bezoekers moeten wij helaas het besluit nemen om het geplande festival voor ZwartewaterlandHelpt.nl door te moeten schuiven naar januari 2022!"

LEES MEER... | MAANDAG, 30.11.20 | 08.56 UUR

Onderzoek naar bodemdaling op elf proeflocaties

Eerste resultaten onderwaterdrainage veenweide Overijssel

Bij 11 agrarische bedrijven startte in 2018 rondom Olde Maten en Veerslootlanden (landbouwgebied Kostverloren- en Kloosterzijl) een experiment met onderwaterdrainage. In de afgelopen twee jaar zijn de grondwaterstanden en de bodembeweging gemeten en hebben de agrarische ondernemers ervaring opgedaan met het onderwaterdrainagesysteem. Bij de 11 proeflocaties is onderzocht wat het effect van het onderwaterdrainagesysteem is op de grondwaterstand in droge en natte perioden. De resultaten van dit onderzoek zijn niet eenduidig. Wel laten de eerste resultaten van de bodembeweging een seizoensgebonden dynamiek zien.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.11.20 | 11.21 UUR
Vandaag:
6° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 1°


AGENDA
  • Donderdag 03.12.20
  • Vrijdag 04.12.20
  • Zaterdag 05.12.20
  • Zondag 06.12.20
  • Maandag 07.12.20
  • Dinsdag 08.12.20
  • Woensdag 09.12.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.52797 s