Zaterdag 22.09.18 | 20.20 uur

Kampioenschap Touwtrekken van Zwartwaterland

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare© Henry Wallinga

De evenementencommissie van muziekvereniging Hasselts Fanfare organiseerde zaterdag 22 september het Kampioenschap Touwtrekken van Zwartwaterland. Veertien teams van vijf personen met coach en twee reserves, streden achter het clubgebouw om de prijzen. Onder de teams was Spartans veruit de sterkste.

LEES MEER... | ZATERDAG, 22.09.18 | 20.19 UUR


advertentie

Anna van der Breggen, Pascal Eenkhoorn en Eva Jonkers komen in actie!

Noordwesthoekers op medaillejacht bij WK wielrennen

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen© KNWU/Cor Vos

Komende week kijkt de wielerwereld reikhalzend uit naar de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in en om Innsbruck. Maar liefst drie renners met heden en verleden bij WV Noordwesthoek komen in actie: Anna van der Breggen, Pascal Eenkhoorn en Eva Jonkers zullen hun uiterste best doen om zichzelf of hun ploegen aan één of zelfs meerdere titels te helpen.

LEES MEER... | ZATERDAG, 22.09.18 | 15.50 UUR


advertentie

Inloopspreekuur ‘Financiën op orde’ in Zwartewaterland

Ondersteuning bij vragen over werk, jeugd en Wmo

Inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen bij de gemeente terecht voor alle zorg- en ondersteuningsvragen over werk (Participatiewet), Wmo en jeugd. De gemeente heeft een team professionals in huis met de juiste expertise. Samen met de medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk van De Kern en de GGD Jeugd, vormen zij één 'centrale toegang'.

LEES MEER... | ZATERDAG, 22.09.18 | 11.50 UUR


advertentie

Nomineer uw favoriet!

De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel, reikt de provincie Overijssel op vrijdag 30 november 2018 in het provinciehuis in Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Tot 1 november 2018 mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren.

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.09.18 | 16.09 UUR


advertentie

Optimaal verzekerd met het voordeel van pakketkorting

Totaalrelatie bij Zwartewaterland Assurantiën

Ben Docter, Jeanine Dufour-Rietman, Ellen Diender, Hermien de Weerd,  Lisa-Marie Vos

Ben Docter, Jeanine Dufour-Rietman, Ellen Diender, Hermien de Weerd, Lisa-Marie Vos©

ADVERTORIAL Natuurlijk wil iedereen optimaal verzekerd zijn en bij voorkeur tegen een zo laag mogelijke premie. Zwartewaterland Assurantiën wijst bestaande en nieuwe klanten dan ook op de mogelijkheid om totaalrelatie te zijn. “Het spreekt voor zich dat een totaalrelatie onze voorkeur heeft, maar de grote voordelen zijn echt voor de klant”, vertelt Ellen Diender. “En dan heb ik het niet alleen over onze goede service via één vaste contactpersoon, maar ook over optimaal verzekerd zijn met het voordeel van een aantrekkelijke pakketkorting.”

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.09.18 | 15.16 UUR


advertentie

Interesse om bij Pegasus Zwartsluis te volleyballen?

Eerste competitiewedstrijd Pegasus tegen Ouvol

Interesse om bij Pegasus Zwartsluis te volleyballen?

Interesse om bij Pegasus Zwartsluis te volleyballen?© Vv Pegasus

Op zaterdag 22 september 2018 speelt het herenteam van volleybalvereniging Pegasus haar eerste competitiewedstrijd. Volleybalvereniging Ouvol uit Oudleusen is daarbij de tegenstander in Zwartsluis. Ook de jeugdteams van Pegasus beginnen deze week aan de eerste competitiewedstrijden van het seizoen.

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.09.18 | 11.57 UUR


advertentie

Voor kinderen die opgroeien met kanker dichtbij

Kidsmiddag bij KindermeZZo

Op woensdagmiddag 26 september vindt de eerste kindermiddag plaats bij KindermeZZo. De kindermiddag is bedoeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt. Bij (groot)ouders, broertje of zusje. Van 14.00-16.30 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd gezellige en leuke activiteiten beleven. Ontmoeting met andere kinderen in dezelfde situatie is vanzelfsprekend. KindermeZZo is gevestigd in Zwolle en is toegankelijk voor kinderen uit de wijde regio.

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.09.18 | 10.09 UUR


advertentie

Recordaantal van 38 boten op de deelnemerslijst

Sven Grootjen wint Kilorace 2018

Sven Grootjen wint Kilorace 2018

Sven Grootjen wint Kilorace 2018© Kilorace | Marco Beenen

De Kilorace 2018 is gewonnen door Sven Grootjen. Na verrekening van alle behaalde scores in de verschillende klassen, kwam hij als algemeen winnaar uit de strijd. De Kilorace wordt ieder jaar gezeild op het Ketelmeer. Organisator Marco Beenen uit Zwartsluis kon dit keer een recordaantal van 38 boten op de deelnemerslijst noteren. Daarmee staat dit zeilevenement na zeven edities meer dan nadrukkelijk op de wedstrijdkaart.

LEES MEER... | VRIJDAG, 21.09.18 | 09.04 UUR


advertentie

Start weekendafsluiting op 12 oktober 2018

Uitbreiding N331/N759 ontlast Hanzestad Hasselt

Uitbreiding N331/N759 ontlast verkeer rond Hasselt

Uitbreiding N331/N759 ontlast verkeer rond Hasselt© Gerrit Slurink

Dagelijks rijdt er veel verkeer over de N331 bij Hasselt en op de N759 tussen Hasselt en Genemuiden. Het ontbrak jaren aan een directe aansluiting van de N759 op de N331. Hierdoor ontstonden er onveilige situaties op de kruispunten. De werkzaamheden voor verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid op de provinciale wegen N331 (Zwolle-Vollenhove) en N759 (Hasselt-Genemuiden) zijn in een eindfase beland. Ook Scheepswerf Bodewes Hasselt maakt ruimte vrij voor natuur, recreatie en de uitbreiding van de N331.

Gerelateerde artikelen:

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.09.18 | 15.37 UUR


advertentie

Vrijwilligers staan 6 oktober 2018 voor u klaar!

Laatste stoomdag Rijksmonument d'Olde Mesiene

Op zaterdag 6 oktober 2018 houdt het Oude Stoomgemaal Mastenbroek haar laatste tweede stoomdag van het seizoen. Jong en oud is welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. Naast Rijksmonument d'Olde Mesiene bevindt zich ook het bezoekerscentrum met een permanente en wisselde exposities over de waterkundige geschiedenis van het gebied.

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.09.18 | 12.10 UUR

Eddy van Hijum: Financiële steun op lokaal niveau

Ook in 2019 subsidie voor kleinere evenementen

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van de kleinere evenementen komen ook in 2019 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf 5 oktober 2018 tot en met 22 oktober 2018 een aanvraag indienen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.09.18 | 10.55 UUR

Nationale Duurzame Huizen Route 2018

Duurzame huiseigenaren openen hun deuren

Op zaterdag 3 en 10 november wordt de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Zwartewaterland doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.09.18 | 08.42 UUR

Interactieve middag in Nijverdal

Regionale Asbest Conferentie op 1 oktober 2018

Het CDA Overijssel organiseert samen met collega's van CDA Drenthe en CDA Gelderland op 1 oktober een Asbest Conferentie in Het Centrum (Constantijnstraat 7a) in Nijverdal. Tijdens een interactieve middag wordt er volop kennis gedeeld en gediscussieerd over het thema asbest. Politici, beleidsmakers, ondernemers, medewerkers van adviesbureaus en agrariërs zijn welkom, van 13.00 - 17.00 uur.

LEES MEER... | WOENSDAG, 19.09.18 | 15.30 UUR

Meld u aan op Zwartewaterland.nl/beursplein

Beursplein Zwartewaterland naar 27 november 2018

Beursplein Zwartewaterland 2018 is verplaatst van 27 september naar dinsdag 27 november 2018. Om van het eerste Beursplein een succes te maken, heeft de organisatie meer tijd nodig. De eerder aangekondigde bijeenkomst voor bedrijven op 19 september 2018 wordt verplaatst naar een nader te bepalen tijdstip.

LEES MEER... | WOENSDAG, 19.09.18 | 11.00 UUR

Genemuider kerken, NPV, de Meente en Zwartewaterland werken nauw samen

Intentieverklaring voor project 'Genemuiden Zorgt'

Stichting de Meente en gemeente Zwartewaterland ondertekenden gisteren de intentieverklaring voor het project Genemuiden Zorgt. In dit project werken de kerken uit Genemuiden, de NPV, Gemeente Zwartewaterland en Stichting de Meente samen om de zorg door vrijwilligers te versterken en beter te laten aansluiten op de formele zorg.

LEES MEER... | WOENSDAG, 19.09.18 | 09.28 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
16° | 9°


LIVE SPORT
SDC Putten - Sc Genemuiden 6-1
The Knickerbockers - DESZ 1-0
SV Zwolsche Boys - Olympia'28 3-2
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.77088 s