advertentie

Van woensdag 20 september tot vrijdag 20 oktober 2023

Energiebespaarweken in Zwartewaterland van start

Om inwoners te helpen energie te besparen en te adviseren over het verduurzamen van hun woning organiseert de gemeente Zwartewaterland van woensdag 20 september tot vrijdag 20 oktober 2023 de Energiebespaarweken. Steeds meer inwoners zijn zich meer en meer bewust van hun energieverbruik, hoe ze hier slimmer mee om kunnen gaan en geld kunnen besparen. Van kleine aanpassingen zoals het vervangen van lampen voor ledlampen tot grote maatregelen zoals isoleren. Soms is het lastig te bepalen welke stappen je moet zetten om een start te maken en welke subsidieregelingen kunnen helpen dit te financieren. Tijdens de Energiebespaarweken krijgen inwoners de kans om zich uitgebreid te laten informeren.

Energiemarkt
In Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden is er tijdens de Energiebespaarweken een Energiemarkt. In Hasselt is deze op 25 september, in Zwartsluis op 5 oktober en in Genemuiden op 19 oktober. Tijdens deze markt laten bedrijven zien welke mogelijkheden er zijn om een woning te verduurzamen, energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Ook geeft Energieadviseur Egbert Brouwer een presentatie.

Energie on Tour
Het Energieteam komt naar inwoners toe. Dit team van de gemeente Zwartewaterland bezoekt op zaterdagen tijdens de Energiebespaarweken verschillende wijken. Inwoners kunnen hier makkelijk terecht met allerlei vragen over energie besparen en verduurzamen. De Energiecoach is aanwezig om te adviseren over eenvoudige maatregelen om energie te besparen. En de Energieklussers zijn er om praktische klussen uit te voeren. Een afspraak maken kan ook.

Activiteiten in de bibliotheek
Tijdens de Energiebespaarweken is er in de bibliotheken in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden extra informatie te vinden over duurzaamheid en energie. Wetland Wonen geeft informatie tijdens de inloopspreekuren en er is ruimte voor vragen over energiebesparing tijdens de Taalmorgen. Voor kinderen is er een activiteit waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Kijk voor de agenda op bibliotheekzwartewaterland.nl

Hoe duurzaam is uw huis?
Als gemeente willen wij graag weten welke woningen in welke mate geïsoleerd zijn zodat het Energieteam gericht aan de slag kan. Hiervoor roept de gemeente woningeigenaren op om de korte, online vragenlijst in te vullen. Dit kan op zwartewaterland.nl/energie Het programma van de Energiebespaarweken is ook te zien op deze pagina.

2023-09-20 10:29:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.