advertentie

Cultuur- en natuureducatie krijgt vorm op IKC de Hoeksteen

IKC de Hoeksteen tekent convenant over onderwijsvernieuwing

IKC de Hoeksteen tekent convenant over onderwijsvernieuwing© Kindcentrum De Hoeksteen

Op maandag 15 april 2024 hebben IKC de Hoeksteen en cultuurorganisatie Rijnbrink tijdens een studiedag van het onderwijsteam een convenant getekend. Rijnbrink is een provinciale instelling die onderwijs, gemeenten en cultuuraanbieders bij elkaar brengt. Ook de gemeente Zwartewaterland is betrokken bij het project. Samen onderzoeken de partijen hoe cultuur en natuur beter geïntegreerd kunnen worden in het onderwijsprogramma.

Met het tekenen van het convenant wordt de bestaande samenwerking tussen IKC de Hoeksteen en Rijnbrink verder verdiept. De school heeft subsidie gekregen om onderzoek te doen op het gebied van cultuur, natuur en thematisch onderwijs. Daarbij wordt met name gefocust op de meerwaarde van het groene schoolplein, dat momenteel volop in ontwikkeling is. Inmiddels is er een zogenaamd ‘onderzoekslab’ opgezet, waarin verschillende onderwijsspecialisten, kunstprofessionals en deskundigen op het gebied van natuureducatie samen werken. Ook de gemeente is hierin betrokken.

Het project is al even bezig, het loopt van oktober 2023 tot juni 2024. De resultaten van het onderzoeksprogramma zullen worden gedeeld met andere scholen. Schoolleider Minke Rorije is blij met de samenwerking: ‘’Door samen met professionals te onderzoeken en te experimenteren wordt ons thematisch onderwijs nog rijker. We worden uitgedaagd om ons prachtige plein nog meer in te zetten. En dat komt de kinderen op onze school ten goede!’’

2024-04-17 07:43:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.