advertentie

Krachtenbundeling bij bewoners, organisaties en bedrijven

Kick-off opening cultureel en toeristisch seizoen in Hasselt

Kick-off opening cultureel en toeristisch seizoen in Hasselt © SamDV.NL

Afgelopen weekend werd het cultureel en toeristisch seizoen 2024 in de Hanzestad Hasselt feestelijk geopend. "We zijn trots op al die inwoners, organisaties en bedrijven die dit jaar hun krachten hebben gebundeld en/of hun schouders eronder hebben gezet. Dat zegt René Pastoor, één van de organisatoren. "Door verschillende werkgroepen werd er dit jaar een divers aanbod van activiteiten opgetuigd met centraal thema 'de jaren zeventig'. "Terugkijkend op deze twee dagen mogen we meer dan tevreden zijn."

Waar je voorkeur ook naar uitging. De Hanzestad Hasselt had dit weekend veel te bieden. De start op vrijdag 12 april 2024 was veelbelovend. De film 'Saturday Night Fever' trok ruim honderd bezoekers. Bepakt en bezakt waren de filmliefhebbers neergestreken op Camper Parking Hasselt. Kortom, dit was zeker voor herhaling vatbaar; een traditie ie geboren!

De tweede dag, zaterdag 13 april 2024 stond onder meer in het teken van SCAB's projectkoor ABBA, concerten, creatieve voorjaarsmarkt (Nieuwstraat en Hoogstraat, red), shows, exposities (Oude Stadhuis, De Olde Skoéle en Bibliotheek Hasselt), en afsluitend 'Music at the Park'. De muziek van 'Hasselter' bodem in het Van Stolkspark was voor elk wat wils: de avondprogrammering bestond uit optredens van Sally's Revolt, Blackwater Rock Revival, 12x12 en DJ Tom Zwitser. Catering, gedurende de dag, was in handen van Kontento.EU.

2024-04-15 09:55:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.