advertentie

Voorlopige werktitel: 'Hasselt aan Zee'

Musicalgroep Hasselt start met nieuwe productie

In mei 2023 voerde Musicalgroep Hasselt voor het eerst een eigen geschreven productie uit. Deze musical, genaamd Onamé, werd uitgevoerd in de botenloods van de familie Boessenkool. De schrijversgroep, bestaande uit Ietje Pouw, Henk van Veldhuizen en Carla Aalbers, ontving veel lof, de ervaring smaakte naar meer en het schrijverscollectief besloot daarop aan de slag te gaan met het schrijven van een nieuwe productie. Deze productie heeft de voorlopige werktitel 'Hasselt aan Zee' meegekregen. 

In dit nieuwe stuk zoomen de schrijvers in op het probleem van de stijging van de zeespiegel, die tot gevolg zou kunnen hebben dat Hasselt aan zee komt te liggen, wat mogelijkheden biedt tot bijvoorbeeld de bouw van een strandpaviljoen. Maar op de beoogde plaats voor het strandpaviljoen staat een prachtig voedselbos; dat kan toch niet wijken? De strijd hierover splijt de hechte gemeenschap van het stadje Hasselt en leidt zelfs tot familieruzies. Blijven die ruzies de boventoon voeren of komen de inwoners van de stad tot het inzicht dat de ingewikkelde problematiek alleen maar opgelost kan worden als de handen in elkaar geslagen worden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud van het stuk of lijkt het je leuk om deel uit te maken van de spelersgroep? Kom dan eens vrijblijvend mee repeteren onder de bezielende leiding van Harrie Poulssen en Carla Aalbers. De musicalgroep oefent elke donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur in het Teeuwland. Voel je welkom.

2023-09-21 09:59:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.