Hasselters spelen met 2-2 gelijk tegen Vv Tollebeek

Olympia'28 heeft handhaving nog in eigen hand

Olympia'28 heeft handhaving nog in eigen hand© Jan Bruins

Vv Olympia'28 heeft zaterdag 18 mei 2024 op sportpark 't Hoenbroeck met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vv Tollebeek. Door het gelijkspel moeten de Hasselters handhaving alsnog op de laatste speeldag bewerkstelligen.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Al na enkele minuten viel de 0-1 voor de bezoekers. Bij een afgeslagen corner slalomde een Tollebeker door de verdediging en werd er onvoldoende ingegrepen. Zijn voorzet kon bij de tweede paal makkelijk ingetikt worden. Nadien was Olympia'28 bovenliggend, maar kon het pas na een ruim een halfuur langszij komen. Ruben Willems stuurde met fraaie pass Brian Snijder één-op-één die vervolgens koeltjes afrondde. Lang kon Olympia'28 niet genieten van de voorsprong, want binnen een paar minuten stond her pardoes 1-2. Een corner vloog zo, na aangeraakt te zijn binnen de 5 meter, de goal in. Vlak voor rust maakte Olympia'28 nog de gelijkmaker. Een voorzet van Snijder werd een aantal keren aangeraakt en viel in de kluts voor de voeten van Thijmen van den Berg, die van dichtbij gedecideerd binnenschot. Het vlagsignaal van de grensrechter veranderde niets meer aan het gegeven doelpunt.

De 2-2- ruststand bleek ook de eindstand. De tweede helft was aanmerkelijk minder van Olympia'28 en aan beide kanten waren er enkele kansen om te scoren. Voor Olympia'28 kwam Wouter Linde tot tweemaal toe in kansrijke positie, maar een goede afdruk ontbrak.

Directe concurrenten voor een play-offplaats Ens en Nagele verloren. Hierdoor is de situatie nu zo dat er zaterdag aanstaande nog vier ploegen op de nacompetitie-plaats nummer 11 kunnen komen: Olympia'28 met 28 punten, en Nagele/Sleat/Ens met elke 26 punten. Olympia'28 moet 25 mei 2024 uit naar Ens: bij een gelijkspel of winst voor Olympia'28 is handhaving een feit. Alleen bij verlies in Ens en bij winst voor Nagele en Sleat zal Olympia'28 in de nacompetitie terecht komen.

2024-05-21 08:30:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.