advertentie

v.v. Staphorst - SC Genemuiden 0-0

Sportclub Genemuiden komt tegen v.v. Staphorst niet verder dan een puntendeling

Sportclub Genemuiden komt tegen v.v. Staphorst niet verder dan een puntendeling© Helmich Lubberts

De voetbalderby tussen v.v. Staphorst en Sportclub Genemuiden is er één geworden om snel te vergeten. Het onderlinge treffen ontbrande nimmer en de kansen welke wel gecreëerd werden waren op één hand te tellen. De vertoning op de groen grasmat was matig. v.v. Staphorst leek niet te willen verliezen en ondanks dat Sportclub Genemuiden de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning lukte het niet om de opgestelde muur van de geel-blauwen te doorbreken. Doelpunten vielen dan ook niet te aanschouwen in de streekderby en de wedstrijd eindigde zoals hij begon in een 0-0 eindstand.

Goed voetbal bleek nauwelijks mogelijk op de groene grasmat van sportpark het Noorderslag en niet alleen v.v. Staphorst, maar ook Sportclub Genemuiden leden veelvuldig balverlies. In de eerste helft gebeurde er dan ook niet al te veel. Sportclub Genemuiden zocht de aanval en v.v. Staphorst kwam niet verder dan verdedigen. In de 7e minuut was het Rutger Etten die als eerste een goede mogelijkheid kreeg, maar de goed uitkomende Staphorst doelman Daan Zwinselman voorkwam dat de thuisclub al in een vroeg stadium tegen een achterstand aan keek. Diezelfde doelman zou op slag van rust opnieuw Staphorst voor een achterstand behoeden. Nu was het Arend van de Wetering die hij van een doelpunt afhield>

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al leek het er wel op dat v.v. Staphorst iets meer vat had gekregen op het spel van Sportclub Genemuiden. Maar net als in de 1e helft zouden ook in de 2e helft de kansen miniem zijn. De inbreng van verschillende wissels aan kant van zowel Staphorst als Genemuiden zou ook geen verandering meer in de stand brengen. Zo eindigde de derby in een teleurstellend gelijkspel.

v.v. Staphorst koesterde het punt in de strijd tegen degradatie, daar waar Sportclub Genemuiden zichtbaar baalde van het puntverlies. Gelukkig viel de schade voor de Genemuidenaren na afloop mee. RKAV Volendam was de enige van de naaste concurrenten die tot winst kwam. IJselmeervogels en Sparta Nijkerk gingen net als vorige week onderuit, hierdoor stijgt Sportclub Genemuiden naar de tweede plaats op de ranglijst.

2024-04-15 07:53:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.