advertentie

Werkzaamheden nemen vijf weken in beslag

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt© DKN | RDV

De Verlaatsbrug in Hasselt krijgt een omvangrijke opknapbeurt. Daarbij wordt deze week een deel van de brug gedemonteerd en verplaatst. De demontagewerkzaamheden zijn maandagochtend van start gegaan. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Hasselt. Het onderhoud aan de Verlaatsbrug is nodig, zodat het (vaar)verkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de brug. Afgelopen najaar werd bij een reguliere inspectie houtrot in de brug geconstateerd. Daarom wordt een deel van de houten opbouw vervangen en een ander deel gerenoveerd. Verder wordt het kunststof brugdek vervangen voor een aluminium brugdek.

Voor de werkzaamheden aan de houten opbouw wordt dit deel van de brug in deze week, via het water verplaatst naar het terrein naast de kalkovens. Het onderhoud aan de houten opbouw vindt tijdelijk op deze locatie plaats. Na afronding van de werkzaamheden aan deze opbouw wordt de opbouw op 15 maart 2024 teruggeplaatst op de Verlaatsbrug. Het is de bedoeling om de werkzaamheden klaar te hebben voor de start van het vaarseizoen.

Meer informatie over de planning en de gevolgen voor het verkeer staat op de website www.zwartewaterlandinzicht.nl/projecten/verlaatsbrug-hasselt-119

2024-02-19 10:51:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.